15:42 04.03.2020

У школах Києва посилено профілактику захворювань - КМДА

2 хв читати
У школах Києва посилено профілактику захворювань - КМДА

Усі навчальні заклади Києва зобов'язали посилити контроль за станом здоров'я дітей і в разі погіршення самопочуття насамперед вимірювати температуру, повідомляється на сайті Київської міської державної адміністрації.

"Шановні батьки, вам не варто хвилюватися, бо в кожному садочку та школі ми контролюємо стан здоров'я дітей, продовжуємо проведення щоденного моніторингу відсутності та опитування самопочуття присутніх. За потреби батьків буде поінформовано про стан дитини. Але сподіваємося на ваше розуміння та просимо в разі виявлення ознак захворювання у дитини залишити її вдома та звернутися до сімейного лікаря", - повідомив на прес-брифінгу щодо протиепідемічних заходів проти коронавірусу Covid-19 у навчальних закладах Києва заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Він додав, що заклади забезпечено всім необхідним, зокрема термометрами, а районні управління освіти закупили дезінфікувальні та мийні засоби для всіх садків та шкіл.

"Ми запровадили комплекс заходів та обмежимо доступ до шкіл, зокрема і батькам. У школах запроваджено "п'ятихвилинки здоров'я" до і після уроків. Учителі нагадують учням про правила особистої гігієни та поведінки під час поширення інфекційних захворювань. Правильна щоденна комунікація з дітками про елементарні правила гігієни - важлива частина цілого комплексу заходів із запобігання будь-яким захворюванням", - наголосив заступник голови КМДА.

Керівники освітніх закладів уже посилили дезінфекційний режим (вологе прибирання, очищення поверхонь меблів, дверних ручок тощо; провітрювання приміщень, дотримання температурного режиму, дотримання режиму особистої гігієни всіх учасників освітнього процесу), йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА