16:14 04.03.2020

Попит в аптеках України зростає переважно на медичні маски - експерт

2 хв читати
Попит в аптеках України зростає переважно на медичні маски - експерт

Протягом останніх тижнів в аптеках України спостерігається підвищений попит на медичні маски, зазначив СЕО сервісу Liki24.com, що здійснює пошук і доставку лікзасобів, Антон Аврінський у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"В останні кілька тижнів сервіс Liki24.com відчував збільшення попиту, насамперед на медичні маски. Сервіс отримував заявки не лише від фізосіб, а й від оптових покупців. При цьому запитувана мінімальна кількість масок в одній партії становила 100 тис. шт., а максимальна - 1 млн", - зазначається в коментарі.

Аврінський зазначає, що наразі "кількість масок, доступних до замовлення через сайт сервісу, обмежена, а при замовленні їх наявність в аптеках перевіряється додатково".

У прес-релізі компанії повідомляється, що з моменту перших анонсів про коронавірус у світі ціни на маски зросли з 15 копійок до 15 грн.

Крім того, сервіс зафіксував збільшення попиту на такі препарати, як "Таміфлю" і "Арбідол".

"Це пояснюється статтями в деяких ЗМІ про те, що саме ці препарати ефективні при лікуванні різних штамів грипу та коронавірусу. Ці препарати зараз недоступні до замовлення", - зазначають у компанії.

Щодо противірусних препаратів, імуномодуляторів та засобів дезінфекції - всі вони є в наявності в аптеках.

"Після оголошення про фіксування першого випадку коронавірусу Covid-19 у Чернівцях 3 березня сервіс Liki24.com відзначає незначне збільшення кількості пошукових запитів на противірусні препарати та імуномодулятори - "Рибавірин", "Лаферобіон", "Арпефлю", "Альтабор" та ін. Усі вони доступні в аптеках України, як і засоби дезінфекції - спреї та 2-відсоткові розчини хлоргексидину", - наголосили в сервісі.

"За останню добу кожен п'ятий пошуковий запит стосувався саме противірусних ліків та імуномодуляторів", - додали в компанії.

Сервіс Liki24.com з пошуку та доставки ліків співпрацює з понад 5,5 тис. аптек у всій Україні. Щомісяця сайт сервісу відвідує близько 1 млн осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА