12:55 10.03.2020

Постачання до України експрес-тестів на коронавірус очікуються 15-16 березня - заступник міністра

2 хв читати
Постачання до України експрес-тестів на коронавірус очікуються 15-16 березня - заступник міністра

Постачання експрес-тестів на коронавірусну інфекцію очікується 15-16 березня, повідомив заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко під час брифінгу в Києві у вівторок.

"Якщо приватні медзаклади й аптеки розпочнуть закупівлю, то можна буде перевіритися там. Один коштуватиме в районі 360 грн. Наразі ми очікуємо централізованого постачання 1 тис. експрес-тестів на державному рівні", - сказав він.

Окрім того, за його словами, незабаром очікується постачання 50 тест-систем, на кожній з яких можна досліджувати 100 зразків.

"Вони вже вилетіли з Копенгагену. Сьогодні-завтра очікуємо постачання", - сказав Ляшко.

Заступник міністра також зазначив, що цього тижня планується постачання тест-систем до лабораторій у регіонах.

"Це скоротить час дослідження і збільшить кількість людей, яких тестуватимуть. Ми готуємося до того, що кількість випадків коронавірусу може зростати. Цього тижня точно буде передання до Дніпропетровської та Одеської областей, де є обладнання. Надалі в пріоритеті - Чернівці, Закарпаття і Львівська область", - сказав він.

Ляшко зазначив, що стан госпіталізованого з коронавірусом у Чернівцях стабільний.

"Людина із зафіксованим випадком перебуває під наглядом в інфекційній лікарні. Стан стабільний. Погіршення стану немає, але пацієнт продовжує перебувати в ізоляції доти, доки не перестане виділяти вірус", - сказав він.

За його словами, в лабораторії Центру громадського здоров'я за вихідні здійснили 20 досліджень, результати негативні.

"Про результати дослідження ще чотирьох зразків із підозрою на коронавірусну інфекцію стане відомо сьогодні ввечері або завтра вранці", - додав він.

За словами Ляшка, визначених територій, де є найбільше підозр на коронавірус, в Україні немає - підозри виявляють на всій території країни.

"Сьогодні ми отримали результати від Лондонської центральної лабораторії Всесвітньої організації охорони здоров'я. Вони підтвердили ті дослідження, які здійснила наша лабораторія. Вони підтвердили кваліфікацію наших фахівців", - наголосив заступник міністра.

За словами Ляшка, у вівторок о 15:30 відбудеться засідання комісії з техногенних катастроф, яка, зокрема, планує розглянути питання обмеження авіасполучення.

"Там буде розглянуто актуальні питання протидії поширенню коронавірусної інфекції. Також буде опрацьовано алгоритми подальших дій щодо стримування поширення коронавірусної інфекції", - сказав заступник міністра.

Окрім цього, Ляшко наголосив, що Міністерство закордонних справ перебуває в постійному контакті з українцями, хворими або з підозрою на коронавірус.

"Приблизно 49 українців наразі перебувають на карантині, переважно це люди, які були на лайнері біля берегів Каліфорнії. Стан здоров'я всіх хворих стабільний", - сказав він.

"Є різні алгоритми, як вводитимуть обмеження на масові заходи. Ми можемо змінювати ці алгоритми залежно від ситуації", - додав Ляшко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА