14:07 13.03.2020

НСЗУ готова наступного тижня розпочати укладення договорів із медзакладами вторинної ланки

2 хв читати
НСЗУ готова наступного тижня розпочати укладення договорів із медзакладами вторинної ланки

Національна служба здоров'я України готова наступного тижня розпочати укладення договорів із медзакладами вторинної ланки, повідомив директор департаменту договірної роботи НСЗУ Андрій Віленський.

"Практично всі пропозиції від медзакладів, які планували укласти контракт із НСЗУ, оброблено. Наступного тижня ми розпочинаємо підписання контрактів із цими медзакладами", - сказав він на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

Віленський також повідомив, що "з медзакладами екстреної меддопомоги вже підписано контракти".

"З 1 квітня медзаклади зможуть почати працювати в нових умовах", - сказав він.

При цьому Віленський наголосив, що нові умови роботи дадуть змогу ефективно розподіляти та використовувати ресурси в системі охорони здоров'я.

У свою чергу в. о. глави НСЗУ Оксана Мовчан повідомила, що НСЗУ отримала понад 1700 заявок від медзакладів спеціалізованої меддопомоги про входження у реформу, які нині чекають на підписання контрактів.

"У нас є закон про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення і закон про держбюджет на 2020 рік. Згідно з цими законами з 1 квітня стартує другий етап медреформи", - сказала вона.

Зі свого боку головний лікар Вознесенської багатопрофільної лікарні (Миколаївська обл.) Володимир Красьоха зазначив, що другий етап реформи дасть змогу не лише підвищити зарплати лікарям стаціонарів, а й покрити дефіцит коштів, якого зазнають найкращі районні лікарні, що надають медпослуги жителям інших районів, які звертаються до них.

"Нехай люди, які думають скасувати другий етап реформи, подивляться в очі нашим лікарям первинної ланки, які вже увійшли в реформу й отримують гідну зарплату, нехай вони подивляться в очі лікарям стаціонарів, хірургам, які сьогодні отримують учетверо менше, ніж лікарі "первинки". Є два варіанти: або дати гідну зарплату лікарям стаціонарів або забрати зарплату у лікарів "первинки" - сказав він.

У свою чергу завідувач відділення нейрохірургії Полтавської обласної лікарні Михайло Тончев також наголосив, що "лікарі в стаціонарах чекають на реформу і чекають на хорошу зарплату".

"Якщо їм не дати зарплати, лікарі виїжджатимуть за кордон. Пацієнти Полтави вже змогли оцінити переваги нової моделі. Працюючи в пілотному проекті в Полтаві, ми змогли збільшити і кількість, і якість медичної допомоги", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА