21:34 24.03.2020

"Фармак" вивчає можливість запуску виробництва продукції для боротьби з поширенням коронавірусу

2 хв читати
"Фармак" вивчає можливість запуску виробництва продукції для боротьби з поширенням коронавірусу

Фармацевтична компанія ПАТ "Фармак" (Київ) вивчає можливість запуску виробництва продукції для боротьби з коронавірусом, зокрема діагностичних тест-систем.

"Наразі аналізуємо, чи можна за мінімальний термін налагодити випуск засобів для підтримуючої терапії, дезінфектантів та антисептиків, діагностичних тест-систем, захисних медичних виробів, зокрема масок. Але рішення поки що немає", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі компанії з посиланням на голову Наглядової ради "Фармак" Філю Жебровську.

Водночас вона зазначила, що викликані коронавірусом проблеми в економіці Китаю, зокрема, призвели до підвищення вартості сировини для виробництва лікарських засобів.

"Ми імпортуємо з КНР до 20% діючих речовин. Там зупинено багато виробництв. Ціна на цю сировину одразу злетіла на 40%. У нас є запаси, і поки що ситуація не критична. Ми аналізували склади: що є хоча б на дев'ять місяців, а що можна перекрити іншими постачальниками, щоб не допустити зупинки виробництва. Але вже зрозуміло, що нам доведеться переглядати бюджет компанії. У європейських фармвиробників те саме", - сказала Жебровська.

Вона також нагадала, що у портфелі компанії є один оригінальний препарат - "Амізон". До 2014 року "Фармак" витратив на його дослідження в США та ЄС $20 млн, дійшовши до першої з чотирьох стадій клінічних досліджень.

Як повідомлялося, раніше "Фармак" заявляв про плани розширення фокусу на розробку продуктів, які можуть бути представлені на глобальних ринках, і намір продовжити стратегію виведення на ринок щонайменше 20 нових продуктів на рік. У найближчі роки, зокрема, відповідно до планів компанії, це будуть препарати на основі 118 молекул, які виходять з-під патентного захисту.

ПАТ "Фармак" входить до трійки лідерів фармгалузі України, є членом асоціації "Виробники ліків України" (АВЛУ). Бенефіціар компанії - голова наглядової ради Філя Жебровська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

МОЗ завершило перевірку ВЛК у Києві

Усі бюро судмедекспертизи до середини 2024 року увійдуть до єдиної національної системи під управлінням МОЗ - Кузін

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА