09:00 25.03.2020

"Інтерхім" закупив для вірусологічної лабораторії Одеського обласного лабораторного центру МОЗ обладнання для діагностики методом ПЛР

2 хв читати
"Інтерхім" закупив для вірусологічної лабораторії Одеського обласного лабораторного центру МОЗ обладнання для діагностики методом ПЛР

Фармацевтична компанія ТДВ "Інтерхім" (Одеса) закупила для вірусологічної лабораторії ДУ "Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України" обладнання для проведення діагностики методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР).

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" генеральний директор компанії "Інтерхім" Анатолій Редер, це обладнання стало першим в обласній лабораторії комплексом, що дає змогу здійснювати ПЛР-діагностику інфікування новим коронавірусом.

"До сьогодні в Одеській області не було жодного приладу, на якому можна було провести такий ПЛР-тест. Одеська область не мала можливості робити самостійно такі тести, вірусологічна лабораторія ДУ "Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України" вимушена була виступати в ролі логіста: збирати біоматеріал від центрів забору, потім відправляти його в Київ. Отже, результати надходили лише на п'яту добу. Це те, чого треба уникнути, якщо ми п'ять діб вимушені чекати відповіді від лабораторії, то всі інші методи боротьби з вірусом стають безглузді", - сказав він.

Редер повідомив, що комплекс для проведення ПЛР-діагностики вже встановлений і почав працювати.

Крім того, "Інтерхім" закупив для цього комплексу першу партію тест-систем.

"Ми сподіваємося, що тест-системи для проведення ПЛР, які закуплено централізовано, надійдуть, зокрема, й до Одеської області. Як показує світовий досвід, найнижчі результати за смертністю та поширенням інфекції показують ті країни, в яких вдалося досягти високого рівня охоплення населення тестуванням і діагностикою", - сказав Редер.

Він також наголосив, що закуплене обладнання для проведення ПЛР-тестів буде затребуване й після епідемії Covid-19.

ТДВ "Інтерхім" - одне з провідних фармацевтичних підприємств країни.

Засновано в 1992 році, є розробником і виробником оригінальних лікарських препаратів "Аміксин", "Гідазепам", "Левана", а також знеболювальних препаратів для важко- та онкохворих. Компанія є постачальником ліків за програмами Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією.

У 2016 році "Інтерхім" інвестував EUR50 млн у проект зі створення сучасного лабораторно-виробничого комплексу. У 2019 році підприємство сплатило понад 140 млн грн податків і зборів до державного бюджету України.

"Інтерхім" - член Асоціації "Виробники ліків України" (АВЛУ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА