18:13 01.04.2020

Інститут молекулярної біології та генетики готовий виробляти ПЛР-тести на Covid-19, очікує фінансування

2 хв читати

Інститут молекулярної біології та генетики Національної академії наук України (ІМБГ) готовий виробляти ПЛР-тести на Covid-19, очікує фінансування від держави.

"Фахівці ІМБГ очікують швидкого надходження коштів із держбюджету, щоб продовжити роботу з виготовлення ПЛР-тестів для виявлення коронавірусної хвороби. Основна група співробітників інституту, задіяних у проектах, працює зараз і готова працювати постійно й понаднормово, однак через відсутність фінансування ми не можемо розгорнути роботу на повну потужність", - повідомила установа на своїй сторінці у Facebook.

При цьому уточнюється, що наприкінці січня на замовлення РНБО співробітники інституту розробили тест-системи для діагностики вірусу SARS-CoV-2. За наявності коштів ІМБГ міг би реалізовувати угоди з виробниками реактивів, які використовуються для виготовлення тест-систем, ідеться в повідомленні.

"Не всі реактиви може виготовити вітчизняний виробник, окремі ми змушені замовляти в Естонії, Німеччині та інших країнах", - пояснив інститут.

Згідно з повідомленням ІМБГ, собівартість виготовлених інститутом ПЛР-тестів становить близько 250 грн, що майже вдвічі менше за зарубіжні аналоги. На наявному в ньому обладнанні фахівці установи можуть виготовити близько 10-20 тис. ПЛР-тестів на тиждень, із залученням додаткових фахівців - до 50 тис. тестів на тиждень.

При цьому ІМБГ не уточнює суму, необхідну йому для запуску виробництва ПЛР-тестів.

Агентству "Інтерфакс-Україна" не вдалося зв'язатися з установою за зазначеними на її сайті телефонами. На запити електронною поштою ІМБГ також не відповідає.

Як повідомлялося, ІМБГ НАНУ передав розроблені ним тест-системи на 600 аналізів для діагностики спричиненого коронавірусом захворювання Covid-19 для використання в Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ та Центр громадського здоров'я (ЦГЗ) і відправив співробітників у неоплачувану відпустку через недофінансування системи НАНУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА