13:14 17.04.2020

Фармкомпанія "Мікрохім" планує до кінця року налагодити виробництво генерика для боротьби з COVID-19

2 хв читати
Фармкомпанія "Мікрохім" планує до кінця року налагодити виробництво генерика для боротьби з COVID-19

Фармацевтична компанія "Мікрохім" (Рубіжне Луганської області) готова до кінця року налагодити виробництво генеричного противірусного препарату для боротьби з COVID-19.

Про це гендиректор "Мікрохім" Ігор Погромський повідомив в інтерв'ю виданню "Урядовий кур'єр".

"Нині ключовий момент: ми транспортуємо субстанцію. Найближчим часом піддамо її всебічному аналітичному контролю, розробимо лікарську форму та налагодимо і проведемо клінічні випробування на біоеквівалентність. Попереду дуже багато роботи. Професійної роботи, яку ми вміємо виконувати, але вона має терміни й обмеження. Проте ситуація така, що, незважаючи на карантин, ми готові працювати, щоб уже цього року забезпечити країну вітчизняним препаратом. Упевнений, що серед національних виробників ми його розробимо першими", - розповів він, додавши, що йдеться про виробництво генерика avigan.

За словами Погромського, "препарат розроблено в Японії проти кількох вірусів грипу в 2014 році, в 2015-му він пройшов третю фазу клінічних випробувань у США. І так склалося, що його випробували під час епідемії в Ухані, а пізніше допустили до експериментального застосування в Італії проти COVID-19. До речі, вже стало відомо, що понад 30 країн звернулися до Японії з проханням надати їм цей препарат для боротьби з коронавірусом. Японія надала його Україні для продовження клінічних випробувань за участю хворих на коронавірусну хворобу".

Гендиректор наголосив, що ціна генеричного препарату українського виробництва буде набагато нижча за ціну оригіналу. До того ж в умовах світового ажіотажу складно говорити про оптові постачання оригінальних препаратів в Україну. Тому, на думку Погромського, необхідно налагодити вітчизняне виробництво.

ТОВ "Науково-виробнича фірма "Мікрохім" засновано в 1991 році, виробляє лікзасоби "повного циклу" від субстанцій до готових лікарських форм (назальні та сублінгвальні спреї, пігулки кишковорозчинні, пролонгованої дії тощо)

Чистий прибуток компанії в 2018 році становив 31,382 млн грн.

Згідно з даними держреєстру кінцевими бенефіціарними власниками фірми є Володимир Тимко та Юрій Каршин. Співвласниками є Ігор Погромський, Сергій Галстян та Ілля Адамчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА