18:27 17.04.2020

Biopharma приєдналася до міжнародного альянсу з розробки гіперімунного імуноглобуліну для лікування COVID-19

2 хв читати
Biopharma приєдналася до міжнародного альянсу з розробки гіперімунного імуноглобуліну для лікування COVID-19

Фармацевтична компанія Biopharma (Київ) приєдналася до міжнародного альянсу з розробки та виробництва гіперімунного імуноглобуліну для лікування COVID-19, до якого увійшли світові лідери виробництва ліків із плазми крові.

Як повідомляється в прес-релізі компанії, з ініціативою спільних дій виступили компанії CSL Behring (США) і Takeda (Японія). До них уже приєдналися Biotest (Німеччина), BPL (Велика Британія), LFB (Франція) й Octapharma (Швейцарія).

Альянс дасть змогу об'єднати зусилля провідних фахівців галузі з різних частин світу для розробки надійного й ефективного способу для лікування хворих на COVID-19.

"Немає жодного сумніву, що результатом спільних дій стане значний прорив у боротьбі з пандемією. Biopharma готова приєднатися до об'єднання і використовувати свої технології та ресурси для розробки, клінічних досліджень і виробництва препарату", - наведено в прес-релізі слова президента компанії Biopharma Костянтина Єфименка.

Передбачається, що для розробки гіперімунної терапії потрібне донорство плазми крові багатьма пацієнтами, які повністю одужали від COVID-19. У крові таких людей уже містяться антитіла, здатні боротися з новим коронавірусом. Із зібраної плазми буде виготовлено препарат із високим вмістом антитіл до COVID-19.

"У зв'язку з цим Biopharma звертається до активного громадянського суспільства із закликом сприяти розвитку донорства плазми", - наголошує компанія.

Biopharma - українська біотехнологічна компанія, єдиний завод у Східній Європі, який має сучасні технології, виробляє і розробляє препарати з донорської плазми вже майже 50 років.

Компанія зосереджена на забезпеченні ліками України та за контрактним принципом поставляє свою продукцію до більше ніж 30 країн світу. Восени 2019 року Biopharma перенесла своє виробництво до нового науково-виробничого комплексу в Білій Церкві.

Компанія розвиває мережу власних плазмацентрів. Нині вони працюють у Сумах, Шостці, Конотопі, Черкасах, Дніпрі та Харкові

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА