17:52 21.04.2020

"Медичні закупівлі України" здійснили всі процедури для закупівлі 90 тис. костюмів біозахисту, не отримали відповіді від МОЗ

2 хв читати
"Медичні закупівлі України" здійснили всі процедури для закупівлі 90 тис. костюмів біозахисту, не отримали відповіді від МОЗ

Держпідприємство "Медичні закупівлі України" (МЗУ) здійснило всі необхідні процедури для закупівлі 90 тис. костюмів біологічного захисту відповідно до порядку, визначеного постановою Кабінету Міністрів від 20 березня 2020 року №225 "Деякі питання закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19) на території України", проте не отримало відповіді від Міністерства охорони здоров'я.

Згідно з повідомленням МЗУ в Facebook, 20 тис. костюмів уже могли б бути поставлені до лікарень.

У МЗУ зазначили, що 10 квітня ДП отримало розпорядження МОЗ про закупівлю 90 тис. костюмів біозахисту на суму 35,687 млн грн (очікувана вартість 396 грн за одиницю товару), коди товару визначені розпорядженням відповідно до постанови Кабміну №225 згідно з УКТЗЕД. 11 квітня МЗУ підготувало техзавдання й оприлюднило річний план закупівель у системі ProZorro. ДП здійснило моніторинг 100 схожих закупівель і проаналізувало 16 пропозицій. 13 квітня МЗУ відправило МОЗ листа для погодження. 14 квітня було обрано постачальника (українського виробника), який запропонував найвигідніші умови (245 грн/шт.), тобто економія мала становити до 13,7 млн грн. МЗУ підписало договір із постачальником і відправило його на погодження МОЗ, проте офіційної відповіді від відомства через сім днів ДП не отримало.

Водночас міністерство 15 квітня оприлюднило зміни до річного плану закупівель, згідно з яким відомство уклало договір на закупівлю 71,374 тис. костюмів, виготовлених у КНР, на суму 35,874 млн грн (488,6 грн/штука). МОЗ пояснило це необхідністю отримати костюми відповідно до ДСТУ EN 14126, однак такої вимоги не поставило спочатку. Вона з'явилася лише в самостійно оприлюднинх МОЗ змінах до плану.

У МЗУ наголосили, що товар, який планує закупити МОЗ, в Україні ще треба буде перевірити на відповідність цій сертифікації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

У Запоріжжі можуть створити центр реабілітації для понад 2,5 тис. осіб

Із 33 медзакладів НАМН України до роботи в межах ПМГ до кінця року можуть бути готові чотири

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА