21:08 24.04.2020

В Україні вперше пересадили кістковий мозок від неродинного донора

1 хв читати
В Україні вперше пересадили кістковий мозок від неродинного донора

В Україні вперше пересадили кістковий мозок від неродинного донора, операція проведена в Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" (Київ), повідомила засновник благодійного фонду "IDonor: Всеукраїнська платформа донорства" Ірина Заславець.

"В Україні пересадили кістковий мозок від неродинного донора хлопчикові Назарчику. Йому трохи більше року. І клітинами з ним поділився громадянин Німеччини", - написала вона на своїй сторінці в мережі Фейсбук.

Заславець розповіла, що хлопчик страждав комбінованим імунодефіцитом, генетичною хворобою, від якої колись уже помер його брат.

Вона повідомила, що донор був знайдений фондом "Український реєстр донорів кісткового мозку", який отримав доступ до міжнародного реєстру, що нараховує 37 млн потенційних донорів.

"Охматдит звернувся до Українського реєстру донорів кісткового мозку. Той знайшов донора в Німеччині. Хлопець, який ідеально підійшов, одразу погодився. Найважчим виявилося доставити кістковий мозок в Україну, адже вже був оголошений карантин і скасовано авіа і транспортне пасажирське сполучення", - розповіла Заславець.

Перевезення кісткового мозку здійснила компанія DHL Express Ukraine, спеціальний контейнер був доставлений вантажним літаком.

Трансплантацію 1 квітня провів завідувач відділенням трансплантації кісткового мозку та інтенсивної хіміотерапії і імунотерапії лікарні "Охматдит" Олександр Лисиця.

"Відтоді ми тримали все в секреті, чекали, коли кістковий мозок запрацює. І ось це нарешті сталося! Назарчик почувається добре, він набирає вагу", - повідомила Заславець.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА