20:52 30.04.2020

"Фармак" у 2019 році збільшив капітальні інвестиції на 14,5%, виручка сягнула 6,542 млрд грн

3 хв читати

Фармацевтична компанія АТ "Фармак" у 2019 році збільшила капітальні інвестиції на 14,5% порівняно з 2018 роком - до 714 млн грн, виручка компанії сягнула 6,542 млрд грн.

Такі дані наведено в прес-релізі компанії за підсумками фінансової звітності, підготовленої за стандартами МСФЗ.

Компанія повідомляє, що капінвестиції "Фармака" минулого року були спрямовані на будівництво нового виробництва рідких лікарських засобів, модернізацію та дооснащення наявних виробництв, завершення обладнання нового таблеткового виробництва, приведення виробничих потужностей у відповідність до вимог FDA.

Окрім того, інвестиції були спрямовані на оновлення автопарку, проекти з енергозбереження, дооснащення лабораторного комплексу інноваційними приладами та пристроями, реалізацію ІТ-проектів для автоматизації багатьох бізнес-процесів, які необхідні на сучасному фармацевтичному виробництві.

"Фармак" також розпочав проект з інтегрованого бізнес-планування (IBP), який охопить усі основні процеси ланцюга планування (від попиту та постачання до оптимізації залишків) і сприятиме поліпшенню обіговості та скороченню фінансового циклу.

У компанії нагадують, що в 2019 році ЄБРР надав "Фармаку" фінансування в розмірі EUR15 млн терміном на п'ять років. Ці кошти будуть спрямовані, зокрема, на розширення виробництва та модернізацію науково-дослідних лабораторій.

У компанії також повідомляють, що згідно з консолідованою звітністю за 2019 рік обсяги експортного продажу становили 24,2% від загальної суми виручки. Продукцію "Фармака" купували у 28 країнах світу. Компанія залишається в трійці лідерів у Республіці Узбекистан і продовжує роботу на добре регульованих ринках. На сьогодні компанія співпрацює з партнерами з ЄС, Південно-Східної Азії, регіону MENA, Австралії, Нової Зеландії. Зокрема, в Європі вже зареєстровано 37 лікарських засобів і ще сім препаратів перебувають у процесі реєстрації.

АТ "Фармак" - лідер фармацевтичного ринку з часткою 5,9%. Компанія виробляє лікарські засоби в усіх 14 терапевтичних групах. Серед основних напрямів - протипростудні, ендокринологічні, гастроентерологічні, кардіологічні, неврологічні. Щороку "Фармак" виводить на ринок близько 20 нових ліків, і це складнокомпонентні, сучасні препарати. Нині в розробці близько 100 лікарських засобів.

Компанія щорічно реінвестує в розвиток приблизно 95% прибутку. За останні п'ять років інвестиції "Фармак" у науково-технічний комплекс, виробниче обладнання, дослідницьку діяльність сягають 3,4 млрд грн. Щорічні інвестиції в наукові дослідження та розробки становлять близько $15 млн.

Розширення виробництва за останні п'ять років дало змогу збільшити обсяг випуску продукції на 35%. У 2015 році "Фармак" відкрив власне виробництво субстанцій у місті Шостці (Сумська обл.) плановою потужністю 100 тонн на рік. Інвестиції в будівництво заводу з виробництва активних фармацевтичних інгредієнтів (АФІ) у Шостці сягнули $40 млн, з них EUR 500 тис. пішли на сучасні очисні споруди.

Приблизно 20% субстанцій для виробництва лікарських засобів "Фармака" власного виробництва.

Загалом із 1995 року в модернізацію виробництва компанія інвестувала понад $242 млн.

У компанії працює п'ять новітніх лабораторій, власний лабораторно-технологічний комплекс R&D.

АТ "Фармак" - член Асоціації "Виробники ліків України" (АВЛУ).

Згідно з даними Держреєстру, кінцевим бенефіціарним власником АТ "Фармак" є голова наглядової ради Філя Жебровська.

Як повідомлялося, виручка "Фармака" в 2018 році зросла на 8,8% порівняно з 2017 роком - до 6,6 млн грн. Капітальні інвестиції у 2018 році сягнули 623 млн грн, що на 30% більше, ніж у 2017 році.

У 2019 році "Фармак" зберіг чистий прибуток на рівні 1,056 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА