18:32 04.05.2020

Київський обласний онкодиспансер обмежив планові операції через виявлений у пацієнта коронавірус

2 хв читати
Київський обласний онкодиспансер обмежив планові операції через виявлений у пацієнта коронавірус

Київський обласний онкодиспансер обмежив планові операції через виявлений у одного з пацієнтів COVID-19, інші відділення клініки працюють у штатному режимі, повідомив заступник директора диспансеру Валерій Костіков.

"Була пацієнтка минулого тижня, після додаткового обстеження у неї був позитивний тест на COVID-19. Її переведено до спеціалізованого (інфекційного - ІФ) медзакладу в Київській області для подальшого лікування", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

Костіков повідомив, що у пацієнтки з самого початку не було ознак COVID-19 - були ознаки ускладнення після хіміотерапії. Під час детального обстеження виявлено рентгенологічні ознаки ураження легень, типові для COVID-19, потім було проведено ПЛР-діагностику.

Після закінчення лікування COVID-19 в спеціалізованій клініці пацієнтка повернеться в диспансер для подальшого лікування онкозахворювання.

За його словами, після консультацій із Державним лабораторним центром і обласним штабом для боротьби c поширенням коронавірусної інфекції в диспансері провели тестування на COVID-19 всіх контактних осіб - співробітників і пацієнтів, які були в найближчому оточенні цієї пацієнтки.

"Ми очікуємо результатів, обмежили планову госпіталізацію до їх отримання. Серед медиків хворих на сьогодні немає, є інфіковані чи ні - покаже тест", - сказав він, додавши, що результати тестів контактних співробітників і пацієнтів у клініці очікуються в середу.

"Обмежено планові госпіталізації на хірургічне лікування. Тривають хіміотерапія, променева терапія, лікування гематологічних пацієнтів. Диспансер працює у штатному режимі", - сказав він.

Київський обласний онкодиспансер - спеціалізований лікувальний заклад, розрахований на 310 ліжок. У структурі клініки - три хірургічні відділення. Клініка також проводить хіміотерапію та променеву терапію.

КЗ Київської облради "Київський обласний онкодиспансер" підписав контракт із Національною службою здоров'я України (НСЗУ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА