16:09 08.05.2020

У рамках медреформи 45 із 46 пологових будинків України збільшили фінансування за програмою ПМГ

2 хв читати
У рамках медреформи 45 із 46 пологових будинків України збільшили фінансування за програмою ПМГ

Майже всі пологові будинки України в рамках медреформи збільшили фінансування, повідомляє Національна служба здоров'я України (НСЗУ).

"Договір із НСЗУ на надання послуги "Медична допомога при пологах" уклали 396 лікарень. Із них - 46 пологові будинки. 45 пологових будинків отримають за Програмою медичних гарантій (ПМГ) більше, ніж минулого року за субвенцією", - повідомляється в прес- релізі НСЗУ.

За інформацією НСЗУ, зокрема, Київський міський пологовий будинок №5, бюджет якого в межах ПМГ становить 126 млн грн, отримає на 94 млн більше, ніж за медсубвенцією в 2019 році.

Пологовий будинок №1 Одеської міськради за контрактом із НСЗУ отримає 42,1 млн грн, що в 5,6 раза більше від минулорічної субвенції.

Ужгородський міський пологовий будинок за контрактом із НСЗУ отримав 96 млн грн, що в 5,4 раза більше за субвенцію.

В.о. голови НСЗУ Оксана Мовчан зазначила, що медична допомога при пологах є пріоритетом, оплату за пологи медзаклади отримують за підвищеним тарифом.

"Для породіллі послуга є безоплатною. Причому якщо це будуть і фізіологічні пологи, і кесарів розтин, ургентні або планові. Згідно з угодою із закладом, НСЗУ оплатить кожні пологи, тому породілля має право отримати повний обсяг послуг. Послуга не передбачає вибір пацієнткою конкретного лікаря в пологовому відділенні", - пояснила Мовчан.

У свою чергу головний лікар Київського міського пологового будинку №5 Дмитро Говсеєв, чиї слова наведено в прес-релізі, зазначає, що "акушерська служба Києва підтримує медичну реформу".

"Кожна породілля обирає самостійно пологовий будинок, в якому народжувати. А лікарні зацікавлені в кожній пацієнтці, в кожних пологах. У нових умовах фінансування ми отримаємо більше можливостей, щоб заохочувати кращих фахівців працювати над оновленням матеріально-технічної бази. Також дуже важливо, що вперше в історії України медичну допомогу при пологах визнано пріоритетом. Саме так можна підвищити рівень народжуваності й знизити смертність. Викреслювати медичну допомогу з пріоритетних послуг не можна", - сказав він.

За інформацією НСЗУ, загалом на надання послуги "Медична допомога при пологах" із НСЗУ контракти уклали 396 лікарень і пологових будинків. Загальна сума контрактів НСЗУ з клініками за цим пакетом становить понад 1,6 млрд грн. Це загальний бюджет ПМГ на допомогу при пологах. Заклади охорони здоров'я отримуватимуть від НСЗУ оплату за кожні пологи в розмірі 8136 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА