16:10 13.05.2020

Держлікслужба перевірить ПЛР-тести "Укргентеху", виробник брав відповідальність за свою продукцію і достовірність результатів - Ляшко

2 хв читати
Держлікслужба перевірить ПЛР-тести "Укргентеху", виробник брав відповідальність за свою продукцію і достовірність результатів - Ляшко

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками виконує позапланову перевірку отриманої інформації про українські тест-системи для ПЛР-досліджень, які виробляє компанія "Укргентех".

"Наразі в лабораторіях України є тест-системи українських, корейських, китайських і чеських виробників. Варто зазначити, що тести різних виробників мають свої особливості під час проведення дослідження. Всі вони проходять процедуру верифікації. Тобто в лабораторії порівнюються між собою отримані результати досліджень, проведених на різних тест-системах, використовуючи зразки одного пацієнта. І для налаштування роботи може знадобитися певний час. У більшості лабораторій у країні тест-системи "Укргентеху" вже налаштовані та працюють", - повідомив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Він пояснив, що виробник, у свою чергу, виконує коригувальні дії, зокрема, направив актуалізовану версію інструкції, з урахуванням зворотного зв'язку, отриманої від лабораторій, що використовують тест-системи "Укргентеху".

"Зразки тестів для підтвердження їх валідності направлено до лабораторії в Україні, яка має відповідну технічну компетентність. А також проводяться роботи з організації випробувань у лабораторії Всесвітньої організації охорони здоров'я", - зазначив Ляшко.

У свою чергу під час проведення позапланової перевірки Держлікслужба виконає додаткові підтвердження в незалежній акредитованій лабораторії.

"Виробник узяв на себе відповідальність за безпеку й ефективність продукції, достовірність результатів, отриманих під час їх використання. І несе за це повну відповідальність, зокрема і кримінальну", - наголосив Ляшко.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА