15:11 14.05.2020

МОЗ затвердило вимоги до ЗІЗ, сподівається на швидкий запуск виробництва ЗІЗ відповідної якості

2 хв читати
МОЗ затвердило вимоги до ЗІЗ, сподівається на швидкий запуск виробництва ЗІЗ відповідної якості

Міністерство охорони здоров'я затвердило вимоги до засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) і сподівається на запуск виробництва ЗІЗ потрібної для медиків якості з серпня-вересня 2020 року, повідомила заступник міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова під час прес-брифінгу в Києві в четвер.

"Ми регламентували та впорядкували вимоги до засобів індивідуального захисту", - сказала вона, додавши, що в Україні необхідно сертифікувати лабораторії, адже без сертифікації виробники не можуть запропонувати ЗІЗ належної якості.

У зв'язку з цим Міністерство охорони здоров'я має намір звернутися до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства й Національної академії наук із проханням розглянути всі варіанти та здійснити необхідну акредитацію і сертифікацію в найкоротші терміни.

"МОЗ спільно з Мінекономіки обговорили питання видачі спільних роз'яснень, що кожен власник медзакладів, кожна місцева, обласна рада, яка здійснює закупівлю ЗІЗ, мають забезпечити засобами захисту найвищого рівня за можливості не лише лікарів у палатах і лабораторіях, хворих, а й інші категорії. Власник і місцева влада повинні визначити рівень ризику: чим менший рівень ризику, тим менший рівень захисту. Це дасть можливість виробникам реалізовувати продукцію і зрушити з місця процес організації виробництва й надалі сертифікації", - додала заступник міністра.

У свою чергу торговий представник - заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Качка зазначив, що в серпні 2020 року набуде чинності новий техрегламент щодо ЗІЗ.

"Щоб виробники ЗІЗ не діяли наосліп, і була координація між постачальниками сировини, виробниками та закупівельниками. Ця продукція регламентована - є технічний регламент щодо ЗІЗ, термін дії якого закінчується в серпні, й він буде замінений на новий. Також існує багато стандартів, які ми розмістили у відкритому доступі. Ці стандарти й техрегламент передбачають велику відповідальність виробника в дотриманні стандартів. Більшість виробників упоралися з завданням - в Україні є дуже багато сертифікованої продукції", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА