17:07 14.05.2020

"МЗУ" не здійснюватимуть закупівлі за дорученням МОЗ із заздалегідь визначеним переможцем

2 хв читати
"МЗУ" не здійснюватимуть закупівлі за дорученням МОЗ із заздалегідь визначеним переможцем

Держпідприємство "Медичні закупівлі України" (МЗУ) не здійснюватиме закупівлі за дорученням Міністерства охорони здоров'я, якщо в цих дорученнях до проведення торгів буде зазначено переможця, заявив директор МЗУ Арсен Жумаділов.

"Доручення МОЗ про закупівлю, які до нас надходять, мають містити істотні умови цієї закупівлі - предмет закупівлі, характеристики, орієнтовну ціну та загальну суму. Якщо буде доручення про закупівлю в конкретної компанії, я звертатимуться до МОЗ із тим, щоб до нас надходили доручення, в яких МОЗ точно розуміло, що воно хоче отримати, але це доручення не повинно містити інформацію про потенційного переможця", - сказав він на прес-конференції онлайн у четвер, коментуючи заяву Міністерства охорони здоров'я про заплановану закупівлю апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ) у вітчизняного виробника.

"До нас доручення про закупівлю ШВЛ не надходило. І якщо воно надійде в такій формі, ми звертатимемося до Міністерства охорони здоров'я з пропозицією, щоб вони переосмислили доручення і надали його відповідно до чинного законодавства", - уточнив Жумаділов.

Він наголосив, що учасники торгів, які проводять "МЗУ", "мають усвідомлювати та розуміти, що отримають контракт, якщо нададуть найбільш економічно вигідну пропозицію відповідно до всіх вимог до предмета закупівлі".

"Якщо учасник, який подав найвигіднішу пропозицію, після цього матиме ще якісь зустрічі в Міністерстві охорони здоров'я, якісь телефонні дзвінки з творчими вимогами для того, щоб цю закупівлю було погоджено, то це дискредитує наше держпідприємство як прозорого та ефективного закупника, й будь-який потенційний учасник наших закупівель двічі подумає, чи варто йому входити в наші тендери", - сказав він.

Як повідомлялося, раніше в інтерв'ю одному з інтернет-видань міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що "МЗУ" здійснить закупівлю 200 апаратів ШВЛ в української компанії UTAS.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА