11:41 20.05.2020

Уряд України затвердив низку постанов для розблокування закупівель лікзасобів

2 хв читати
Уряд України затвердив низку постанов для розблокування закупівель лікзасобів

Кабінет Міністрів затвердив низку постанов для розблокування держзакупівлі лікзасобів за кошти держбюджету 2020 року, повідомила заступник міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова.

"Ми отримали в спадок практично паралізовану систему закупівель. Але було ухвалено низку постанов, а також розроблені та узгоджені за такий короткий період... і, я сподіваюся, будуть ухвалені на найближчому засіданні уряду постанови Кабміну, які розблокують цю систему", - сказала вона під час прес-брифінгу в Києві в середу.

"Якби ми почали це робити з січня, якби МОЗ пропрацював це питання в січні-лютому-березні, то дотепер ситуація була б набагато кращою, без спроб критично її врегулювати. За півтора місяці Кабмін ухвалив декілька нормативно-правових актів: постановою №350 від 6 травня затвердив перелік лікзасобів і медвиробів, які буде закуплено за кошти 2020 року, також постановою №347 від 6 травня вніс зміни до техрегламентів, що спрощують процедури закупівлі для понад 600 тис. медвиробів", - додала заступник міністра.

За її словами, міністерство має намір розблокувати використання коштів, які виділяли на закупівлю 2017 року.

"Наразі на узгодженні у вищих органів влади і будуть розглянуті на найближчому засіданні уряду проекти щодо внесення змін до постанов №298 і №707, що розблокує закупівлі за кошти 2017 року, – їх буде спрямовано на придбання АРВ-препаратів. На погодженні також проект змін до постанови №622 про щорічний відбір спеціалізованих закупівельних організацій. Завершуються процедури щодо наказу МОЗ про продовження терміну дії свідоцтв щодо реєстрації лікзасобів", - сказала Шаталова.

Заступник міністра додала, що Міністерство охорони здоров'я також незабаром передасть закупівлі за 13 напрямами ДП "Медичні закупівлі України" (МОЗ).

"Учора МОЗ передало до Мінфіну паспорти бюджетних програм. Після їх затвердження у нас розроблено і підготовлено до запуску порядок відбору спеціалізованих організацій, які здійснюють закупівлі: 13 номенклатур, 13 напрямів, які передбачено здійснювати МОЗ, відразу ж після завершення бюджетних програм ми передамо повністю їм для роботи. Нині здійснюються постачання лікзасобів за кошти бюджетів 2018-го і 2019 років", - сказала Шаталова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ завершило перевірку ВЛК у Києві

Усі бюро судмедекспертизи до середини 2024 року увійдуть до єдиної національної системи під управлінням МОЗ - Кузін

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

У Запоріжжі можуть створити центр реабілітації для понад 2,5 тис. осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА