19:01 20.05.2020

"Фармак" застосує розроблений німецькими науковцями протокол кліндосліджень ефективності противірусного препарату від COVID-19

2 хв читати
"Фармак" застосує розроблений німецькими науковцями протокол кліндосліджень ефективності противірусного препарату від COVID-19

Фармацевтична компанія АТ "Фармак" (Київ) застосує розроблений німецькими науковцями протокол клінічних досліджень ефективності противірусного препарату, який виробляє "Фармак", для лікування COVID-19, повідомили в прес-службі компанії з посиланням на голову наглядової ради компанії Філю Жебровську.

"Цей препарат пройшов випробування не на людях і показав хороші результати. Нам потрібно дійти до клінічних випробувань і провести їх, щоб уже на осінь ми знали, що цей препарат дієвий, і він може боротися з вірусом COVID-19. (...) Нам серйозно допомогли німецькі вчені. Вони правильно підготували протокол клінічних випробувань для того, щоб ми за всіма необхідними критеріями дослідили, чи працює цей препарат. Це велика, кропітка і недешева робота", - сказала вона.

Жебровська нагадала, що противірусний препарат, ефективність якого при COVID-19 планує випробувати "Фармак", досліджують також зарубіжні дослідницькі центри.

"Маємо хороші дослідження в Оксфордському та Франкфуртському університетах щодо нашого противірусного препарату", - сказала вона.

Водночас Жебровська зазначила, що для розробки вакцин від COVID-19 потрібні значні фінансові ресурси, яких нині Україна та українські фармкомпанії не мають.

"Європейський інвестиційний банк зробив разом у ВООЗ консорціум і виділив EUR7,6 млрд для розробки вакцин проти COVID-19. Ні "Фармак", ні Україна, на жаль, не мають таких фінансових потужностей. Можливо, ми зможемо приєднатися на якомусь етапі до цих робіт", - сказала вона.

Як повідомлялося, в середині травня "Фармак" у рамках міжнародних досліджень розпочав в Україні третю фазу клінічних випробувань лікарського засобу "Амізон" (Енісаміум) у протидії COVID-19.

Раніше науковці інституту медичної вірусології Франкфурта-на-Майні (ФРН) провели дослідження противірусної дії лікарського засобу проти вірусу SARS-COV-2 на клітинній моделі. Наразі "Амізон" як ефективний лікарський засіб для лікування грипу та інших ГРВІ представлений на ринках 11 країн світу, зокрема Білорусі, Казахстану, Узбекистану та інших.

"Фармак" - лідер фармацевтичного ринку з часткою 5,9% у грошовому вимірі. Компанія щорічно реінвестує в розвиток приблизно 95% прибутку.

За останні п'ять років інвестиції "Фармак" у науково-технічний комплекс, виробниче обладнання, дослідницьку діяльність сягнули 3,4 млрд грн.

У 2015 році "Фармак" відкрив власне виробництво субстанцій у місті Шостці (Сумська обл.), яке виробляє близько 20% субстанцій для потреб "Фармака". Інвестиції у будівництво заводу з виробництва субстанцій в Шостці сягнули $40 млн.

За підсумками 2019 року АТ "Фармак" отримало чистий прибуток у розмірі 1,056 млрд грн, що майже збігається з показником 2018 року - 1,05 млрд грн, за підсумками 2018 року "Фармак" збільшив чистий прибуток на 25,16%.

АТ "Фармак" - член Асоціації "Виробники ліків України" (АВЛУ).

Згідно з даними Держреєстру, кінцевим бенефіціарним власником АТ "Фармак" є голова наглядової ради Філя Жебровська, яка володіє 80% акцій компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА