13:33 26.05.2020

НСЗУ у квітні в рамках ПМГ оплатила медпослуги за пріоритетними напрямами 47,2 тис. українців

2 хв читати
НСЗУ у квітні в рамках ПМГ оплатила медпослуги за пріоритетними напрямами 47,2 тис. українців

Національна служба здоров'я України (НСЗУ) у квітні в рамках програми медичних гарантій (ПМГ) оплатила медичні послуги за пріоритетними напрямами 47,763 тис. українців.

Як повідомляє НСЗУ, зокрема, серед пріоритетних напрямів найбільшу кількість медичних послуг надано породіллям. За даними електронної системи охорони здоров'я, у квітні пологові будинки та багатопрофільні лікарні у рамках договору з НСЗУ надали 18,530 тис. послуг за пріоритетними пакетами медичної допомоги при пологах. При цьому з них 4,277 тис. пологів - кесарів розтин.

Крім того, у квітні НСЗУ оплатила медичну допомогу за пріоритетним напрямом у складних неонатальних випадках 2,490 тис. новонародженим, із них 213 - народженим із вагою до 1,5 кг.

Медзаклади також пролікували майже 6,5 тис. українців із інфарктом або інсультом, 13,5 тис. пацієнтів було зроблено ендоскопічні обстеження та мамографію в рамках пріоритетних послуг ПМГ.

За даними НСЗУ, найбільшу кількість договорів для лікування гострого інсульту підписали медзаклади Івано-Франківської області (14), для лікування гострого інфаркту - Дніпропетровської області (6).

На медичну допомогу при пологах найбільше договорів підписали заклади у Львівській області (28), на медичну допомогу в разі складних неонатальних випадках - у Києві (9). Найбільше контрактів на раннє виявлення раку підписали медзаклади Дніпропетровської області (49).

Як повідомлялося, з 1 квітня в Україні стартувала перша програма медичних гарантій - перелік медичних послуг, які держава гарантує пацієнтові.

На забезпечення ПМГ виділено 70,4 млрд грн. Приблизно 18,7 млрд грн спрямовано на первинну медичну допомогу. НСЗУ також підписала контракти з усіма центрами екстреної медичної допомоги (в Україні їх 25), на оплату їхніх послуг передбачено приблизно 4,7 млрд грн.

У рамках ПМГ НСЗУ визначила п'ять пріоритетних напрямів, які фінансуються за підвищеним тарифом: лікування гострого мозкового інсульту та гострого інфаркту міокарда, допомога при пологах, допомога у складних неонатальних випадках та інструментальні обстеження для раннього виявлення раку (мамографія, ендоскопія тощо).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА