13:55 17.06.2020

НСЗУ пропонує виділити на ПМГ у 2021 році 240 млрд грн і 67 млрд грн на лікування COVID-19

2 хв читати
НСЗУ пропонує виділити на ПМГ у 2021 році 240 млрд грн і 67 млрд грн на лікування COVID-19

Національна служба здоров'я України (НСЗУ) пропонує виділити 240 млрд грн на фінансування програми медичних гарантій (ПМГ) у 2021 році й іще 67 млрд грн - на лікування пацієнтів із підтвердженим COVID-19 або підозрою на нього, повідомила в. о. глави НСЗУ Оксана Мовчан на прес-конференції в Києві в середу.

"240 млрд грн - це приблизно 6% ВВП. Чи фінансуватимуть ПМГ у такому обсязі - залежатиме від Верховної Ради під час формування бюджету на 2021 рік, а також від подальших рішень Кабміну", - сказала вона.

Мовчан нагадала, що НСЗУ подала свої пропозиції і розрахунки щодо фінансування ПМГ до МОЗ.

При цьому керівник НСЗУ уточнила, що "240 млрд грн - це збільшення не тільки за рахунок збільшення тарифів, але і за рахунок розширення переліку послуг, зокрема з реабілітації та паліативу, а також за рахунок упровадження нових пакетів медпослуг і розширення програми реімбурсації.

Мовчан зазначила, що першу версію бюджетної декларації НСЗУ ще на початку року подала до Міністерства охорони здоров'я та Мінфін.

"У нас також розроблено вимоги під пакети, які ми пропонуємо впровадити з 2021 року, але дискусії щодо них ще не було", - сказала вона.

Як повідомлялося, НСЗУ запропонувала додати до ПМГ на 2021 рік пакет медичних послуг зі спостереження за дорослими та дітьми, хворими на туберкульоз, на первинному рівні надання медичної допомоги. Крім того, НСЗУ запропонувала ще один новий пакет - "Мобільна психіатрична допомога", в рамках якого психіатричні пацієнти після завершення гострого перебігу хвороби мають продовжувати лікування на амбулаторному рівні під наглядом сімейного лікаря або психіатра. Служба також пропонує додати до програми реімбурсації препарати для пацієнтів, які перенесли інфаркт або інсульт, і лікарські засоби для людей із розладами психіки та поведінки для певних станів.

Окрім того, НСЗУ пропонує ввести підвищувальний коефіцієнт за дотримання бригадами екстреної медичної допомоги правильних маршрутів пацієнтів.

Служба додала до бюджетної декларації два нових пакети з реабілітації, зокрема після інфаркту, інсульту й онкологічних захворювань.

За інформацією НСЗУ, в 2020 році в рамках ПМГ НСЗУ вже виплатила 14,4 млрд грн спеціалізованим медичним закладам за послуги, надані пацієнтам, а також понад 1 млрд грн медзакладам, які надають допомогу пацієнтам із COVID-19 або з підозрою на нього.

У травні, за перший місяць роботи ПМГ, пріоритетними послугами програми (а це лікування інсульту, інфаркту, медична допомога під час пологів і дослідження для раннього виявлення раку) скористалися 41 тис. осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА