20:58 22.06.2020

У багатьох країнах через пандемію COVID-19 основні медпослуги надавалися обмежено

2 хв читати
У багатьох країнах через пандемію COVID-19 основні медпослуги надавалися обмежено

У більшості країн надання базових послуг у сфері охорони здоров'я надавалося через пандемію коронавірусу COVID-19 не в повному обсязі, повідомив гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебреєсус, який процитував опитування, проведене цією організацією.

"ВООЗ недавно провела опитування серед країн з метою оцінки впливу пандемії на необхідні медичні послуги. З 82 країн, звідки ми отримали відповіді, більше половини обмежили або припинили щонайменше одну платформу надання послуг, наприклад, амбулаторне або стаціонарне лікування, а також громадський догляд", - заявив Гебреєсус на брифінгу ВООЗ у понеділок.

Він зазначив, що 75% учасників опитування країн повідомили про повне або часткове припинення надання стоматологічних та реабілітаційних послуг.

У більш ніж половині країн перестали надавати допомогу хворим з психічними розладами, припинили допологове спостереження і діагностику раку. Крім того, припинено надання медичних послуг хворим дітям.

Дві третини країн відзначили збої в плановій імунізації, діагностиці та лікуванні неінфекційних захворювань, а також у послугах з планування сім'ї і попередження вагітності.

Глава ВООЗ підкреслив, що для вирішення питань у наданні медичних послуг країни використовують різні методи, зокрема, триаж - розподіл хворих на групи за ступенем потреби в отриманні допомоги, телемедицину. Крім того, пацієнтів направляють в установи альтернативної медицини.

Гебреєсус додав, що ВООЗ тісно працює з країнами для підтримки їх системи охорони здоров'я в рамках пандемії COVID-19. Станом на сьогодні, 48 країн подали заявки на поставки медичної допомоги на суму $ 92 млн.

Так, ВООЗ перебуває в процесі доставки понад 140 млн засобів індивідуального захисту в 135 країн, а також близько 14 тис. кисневих концентратів і мільйони тестів.

У світі з початку пандемії коронавірусу COVID-19 діагностували понад 9 млн випадків зараження, кількість летальних випадків серед інфікованих перевищує позначку в 470 тис. Понад 4,8 млн хворих видужали.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА