13:43 25.06.2020

НСЗУ відстежує рівень завантаження визначених для лікування пацієнтів із COVID-19 лікарень першої хвилі

2 хв читати
НСЗУ відстежує рівень завантаження визначених для лікування пацієнтів із COVID-19 лікарень першої хвилі

Національна служба здоров'я України (НСЗУ) відстежує рівень завантаження визначених для лікування пацієнтів із COVID-19 лікарень першої хвилі, повідомила в.о. глави НСЗУ Оксана Мовчан.

"НСЗУ відлежує рівень завантаження "ковідной" мережі лікарень, які було визначено для лікування пацієнтів із COVID-19 або з підозрою. План розгортання мережі для лікування COVID-19 було затверджено ще в березні, він передбачає першу, другу і третю хвилю медзакладів", - сказала вона на брифінгу в четвер.

Мовчан зазначила, що дані, які внесені клініками до eHealth, свідчать про досить нерівномірне завантаження клінік першої хвилі. Зокрема, за підсумками нещодавнього візиту керівництва МОЗ і НСЗУ до Львова, завантаження "ковідних" клінік у цьому регіоні нерівномірне.

"За деякими медзакладами завантаження становить 80%, але є клініки, які завантажені на 10-20%. Є також два медзаклади, які взагалі не мають жодного пацієнта (з COVID-19), але вони уклали контракт із НСЗУ й отримали за перший місяць фінансування для того, щоб зробити відповідні запаси лікарські засобів. Далі НСЗУ оплачує лікарні відповідно до рівня їх завантаження", - сказала вона.

Мовчан наголосила, що наразі "немає жодних офіційних доручень від МОЗ до НСЗУ щодо підготовки медзакладів другої хвилі".

Як повідомлялося, НСЗУ виплатила понад 1,6 млрд грн за надання медичними закладами допомоги пацієнтам із COVID-19 і з підозрою на нього у квітні й травні.

За даними НСЗУ, за квітень-травень у медзакладах, визначених для лікування COVID-19, стаціонарну медичну допомогу отримали 11,146 тис. пацієнтів, із них 1,971 тис. пацієнтів в умовах інтенсивної терапії.

Загалом стаціонарну допомогу хворим із COVID-19 надають 3,042 тис. лікарів і 9,126 тис. середнього і молодшого персоналу. До роботи мобільних бригад залучено майже 3 тис. медиків.

До оплати послуг медзакладів для лікування пацієнтів із COVID-19 входить тестування на COVID-19, лабораторні та інструментальні дослідження, медична допомога відповідно до галузевих стандартів, киснева підтримка, інтенсивна терапія і підключення до ШВЛ або ЕКМО за необхідності, медикаментозна терапія і знеболювання за необхідності й консультації лікарів інших спеціальностей.

НСЗУ оплачує послуги медзакладів за тарифом, який передбачає доплати медикам у розмірі до 300% до заробітної плати. За здійснення доплат лікарям і медпрацівникам несе відповідальність головний лікар медзакладу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ завершило перевірку ВЛК у Києві

Усі бюро судмедекспертизи до середини 2024 року увійдуть до єдиної національної системи під управлінням МОЗ - Кузін

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

У Запоріжжі можуть створити центр реабілітації для понад 2,5 тис. осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА