17:00 25.06.2020

Доступ до вакцини від COVID-19 отримають усі члени ЄС або ЄАВТ, які побажали брати участь у цій ініціативі, - "АстраЗенека"

3 хв читати
Доступ до вакцини від COVID-19 отримають усі члени ЄС або ЄАВТ, які побажали брати участь у цій ініціативі, - "АстраЗенека"

Доступ до вакцини від COVID-19 отримають усі держави-члени Євросоюзу або держави-члени Європейської асоціації вільної торгівлі (ЄАВТ), які побажали брати участь у цій ініціативі, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" директор ТОВ "АстраЗенека Україна" Євген Гайдуков.

Він уточнив, що потенційну вакцину, яка наразі перебуває в розробці, в зазначеному обсязі висловив готовність придбати створений Німеччиною, Францією, Нідерландами та Італією "Альянс інклюзивних вакцин"(IVA).

"На сьогодні "Альянс інклюзивних вакцин" (IVA) висловив готовність придбати до 400 мільйонів доз потенційної вакцини", - сказав він агентству.

За його словами, міжнародна біофармацевтична компанія "АстраЗенека" має на меті поставити вакцину якнайбільшій кількості країн у всьому світі.

"І ми не лише використовуємо власні виробничі потужності, а й також працюємо з кількома партнерами, щоб у рекордно короткі терміни одночасно сформувати відразу кілька ланцюжків постачань", - сказав він.

Гайдуков нагадав, що в рамках партнерських відносин із Коаліцією з інновацій у сфері готовності до епідемій (СEPI) і Глобальним альянсом з вакцин та імунізації (GAVI) "АстраЗенека" має намір поставити ще 300 млн доз у рамках глобальної ініціативи розподілу вакцин "Прискорювач доступу до інструментів проти COVID-19" (Access to COVID-19 Tools (ACT) Accelerator). Ініціативу заснували Фонд Білла й Мелінди Гейтс і Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), вона покликана забезпечити поширення вакцини в усьому світі та рівний її розподіл для всіх бідних країн.

Він наголосив, що "АстраЗенека" рада стати першою компанією, що взяла на себе зобов'язання постачання значної кількості доз вакцини для цієї ініціативи, й нині працює над формуванням дорожньої карти, щоб забезпечити своєчасний і здійсненний із фінансової точки зору доступ до потенційної вакцини в максимально стислі терміни. При цьому очікується, що компанія зможе виконати зобов'язання на неприбутковій основі в умовах пандемії завдяки низці інших угод.

"Доступ до вакцини отримають усі держави-члени ЄС або держави-члени ЄАВТ, що побажали брати участь у цій ініціативі. IVA зобов'язується забезпечити рівний доступ до вакцини всім країнам у всій Європі, які беруть участь. Крім того, альянс працює над тим, щоб зробити частину вакцин доступною для країн із низьким і середнім рівнем доходу", - уточнив Гайдуков.

Він також нагадав, що у травні поточного року Оксфордський університет оголосив про початок фази II/III клінічних досліджень вакцини-кандидата від COVID-19 AZD1222 SARS-CoV - 2.

"Дослідження пізньої стадії незабаром розпочнуться і в інших країнах. Компанія "АстраЗенека" усвідомлює, що вакцина може не спрацювати, але налаштована на прискорений розвиток клінічної програми та збільшення обсягів виробництва в умовах ризику", - сказав він.

За словами Гайдукова, "АстраЗенека" також оперативно розпочала тестування нових і наявних препаратів для лікування інфекції, зокрема здійснювані нині дослідження препаратів "акалабрутиніб" і "дапагліфлозин" у пацієнтів із COVID-19.

Як повідомлялося, Німеччина, Італія, Нідерланди та Франція підписали угоду з міжнародною біофармацевтичною компанією AstraZeneca у рамках Альянсу IVA на постачання до 400 млн доз вакцини проти коронавірусу, виробництво якої розпочнеться до кінця 2020 року. AstraZeneca проводить дослідження спільно з ученими з Оксфордського університету у Великій Британії.

У дослідженнях беруть участь близько 10 тисяч добровольців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА