11:09 08.07.2020

Київрада не підтримала популістське рішення про передачу МОЗ двох столичних медцентрів

2 хв читати
Київрада не підтримала популістське рішення про передачу МОЗ двох столичних медцентрів

Депутати Київської міської ради у вівторок, 7 липня, не підтримали голосами передачу державі Київської міської клінічної офтальмологічної лікарні "Центр мікрохірургії ока" і Київського міського центру репродуктивної та перинатальної медицини.

За проєкт рішення передати цілісний майновий комплекс Центру мікрохірургії ока і Центру репродуктивної та перинатальної медицини з комунальної власності Києва в підпорядкування Міністерству охорони здоров'я проголосували 47 і 46 депутатів відповідно.

Конфлікт навколо двох центрів виник через те, що їхнє керівництво не уклало контракт з НСЗУ до 1 квітня, що призвело до втрати фінансування. Незважаючи на те, що Кабінет міністрів 5 лютого Постановою №65 дозволив продовжити термін укладання контрактів з НСЗУ до кінця року і забезпечив фінансування медичних установ на попередньому рівні, керівництво центрів юридичний статус не переоформляло і домагалося передачі своїх установ Міністерству охорони здоров'я.

За словами директора Департаменту охорони здоров'я КМДА Валентини Гінзбург, керівники Центру мікрохірургії ока і Центру репродуктивної та перинатальної медицини "продовжують ігнорувати юридичну реальність, в якій живе вся українська медицина".

На думку голови аналітичного центру "Третій сектор" Андрія Золотарьова, передача клінік Міністерству охорони здоров'я буде означати, що "клініки стануть приватними вотчинами своїх головних лікарів, які отримають фінансування з держбюджету і можливість практично безконтрольно вести бізнес, а Київ, який за останні роки влив в клініки мільйони гривень на модернізацію і закупівлю обладнання, залишиться ні з чим".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА