11:40 23.07.2020

МОЗ до кінця тижня очікує від ДП "МЗУ" для узгодження технічні характеристики для закупівлі лікзасобів

2 хв читати
МОЗ до кінця тижня очікує від ДП "МЗУ" для узгодження технічні характеристики для закупівлі лікзасобів

Міністерство охорони здоров'я зобов'язало Держпідприємство "Медичні закупівлі України" (ДП "МЗУ") до кінця поточного тижня передати на узгодження технічні та інші характеристики для закупівлі лікзасобів і медвиробів, повідомила заступник міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова під час прес-брифінгу в Києві в четвер.

"У вівторок цього тижня міністерство доручило ДП "МЗУ" до кінця тижня передати напрацьовані технічні та інші характеристики медвиробів і лікзасобів", - сказала вона.

За словами Шаталової, ДП не налагодило організації закупівель, через що багато закупівель було відстрочено.

"Для забезпечення безперебійного постачання препаратів наказом МОЗ від 28 лютого 2020 року №589 було доведено до ДП "МЗУ" 14 напрямів профілактики, лікування та діагностики. ДП "МЗУ" уповноважене на проведення процедур закупівлі лікзасобів, медвиробів за цими напрямами і мало здійснити всі організаційні та підготовчі процедури до старту закупівельних процесів. Наказом МОЗ від 3 червня 2020 року №1304 після оброблення паспортів бюджетних програм до введення призначень бюджетних коштів визначено кількість лікзасобів для закупівлі", - сказала вона.

"Станом на 23 липня у ДП "МЗУ" було півроку, щоб підготуватися до роботи і розпочати закупівлі. Нині із понад 480 МНН, які доведені до ДП, ДП "МЗУ" розпочало 105 процедур, з яких 35 не проведено або скасовано. Я вважаю, що однією з головних причин скасування торгів є неякісне складання тендерної документації, яке спричинило велику кількість (понад 700) оскаржень учасників. Через невідповідне налагодження організації закупівель з боку "МЗУ" відстрочили процес закупівель за 46 МНН для лікування онкохворих. МОЗ у стислі терміни обробляє технічні та якісні характеристики предметів закупівлі за іншими 12 напрямами", - додала заступник міністра.

Водночас Шаталова зазначила, то триває постачання препаратів за бюджети 2018-2019 років.

"Завдяки організаційним процедурам МОЗ і міжнародним організаціям за більшістю програм централізованих закупівель за залишками лікзасобів у нас стабільна ситуація. Рівень забезпеченості препаратами за залишками становить від 70 до 85% залежно від напряму. До кінця року ми очікуємо ще постачання за бюджети 2018-2019 років до регіональних лікарень на суму понад 4 млрд грн. Минулого тижня оприлюднено наказ щодо продовження терміну дії реєстраційних свідчень, завдяки чому ми прискоримо процеси постачання ліків і медвиробів", - сказала вона.

Заступник міністра також наголосила, що закуплені в травні захисні костюми для медиків було розподілено залежно від кількості хворих в усіх регіонах.

"Усі костюми, у кількості 71,354 тис., найвищої якості, відповідають міжнародним стандартам. Вони розподілені наказом МОЗ 20 травня 2020 року. У повній кількості розвезені по лікарнях. Розподіл був пропорційний кількості хворих пацієнтів на відповідні лікарні першої хвилі", - сказала Шаталова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

Genmab купує розробника протиракових препаратів ProfoundBio за $1,8 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА