18:55 04.08.2020

"Біофарма" зібрала близько половини плазми, необхідної для виробництва експериментальної серії препарату від COVID-19

2 хв читати
"Біофарма" зібрала близько половини плазми, необхідної для виробництва експериментальної серії препарату від COVID-19

Біофармацевтична компанія "Біофарма" (Київ) зібрала для виробництва препарату від COVID-19 близько 150 літрів від 118 донорів, котрі перенесли це захворювання, для створення експериментальної серії треба ще стільки само.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в компанії, для створення першої експериментальної серії ліків необхідно зібрати 300 літрів.

"Не в усіх, кому поставлено діагноз, виробилися антитіла, а саме вони є головною зброєю проти хвороби. Проте відомо про випадки безсимптомного перебігу хвороби. Саме тому всі, хто здає плазму в наших центрах, проходять аналіз на наявність антитіл до COVID-19", - повідомив президент компанії Костянтин Єфименко.

Він закликав представників влади, бізнесу та громадських активістів допомогти в залученні донорів, які подолали коронавірус.

Він повідомив, що в разі виявлення антитіл зібрану плазму використовують для створення препарату від коронавірусу, якщо антитіл немає, то з донорської крові виготовляють інші препарати.

Біофарма також повідомляє, що нині завершуються клінічні випробування застосування препарату "Біовен" у симптоматичному лікуванні коронавірусу. Цей препарат також виробляють із донорської плазми. Зокрема, за інформацією компанії, під час досліджень "Біовену" українські та міжнародні фахівці зазначили, що він знижує вираженість цитокінового шторму та дає змогу стабілізувати стан важких хворих.

"Попередні результати досліджень украй обнадійливі: в усіх, хто приймав "Біовен", спостерігають стабілізацію загального стану в строк до двох днів після введення препарату з подальшим зменшенням проявів дихальної недостатності", - наголосили в компанії.

Як повідомлялося, в Україні проводяться клінічні випробування ефективності в терапії COVID-19 вітчизняних препаратів "АМІЗОН МАКС" (виробництво "Фармак"), "Аміксин IC" ("Інтерхім"), "Біовен" ("Біофарма") і "Корвітин" (БХФЗ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА