11:09 08.09.2020

МОЗ має намір у жовтні затвердити концепцію розвитку eHealth

2 хв читати
МОЗ має намір у жовтні затвердити концепцію розвитку eHealth

Міністерство охорони здоров'я має намір у жовтні затвердити Концепцію розвитку електронної системи охорони здоров'я (eHealth), заявив заступник міністра охорони здоров'я Ярослав Кучер під час прес-брифінгу в Києві у вівторок.

"Учора запустили робочу групу з впровадження концепції електронної системи охорони здоров'я. Ми проаналізували всю виконану роботу в цьому напрямі, виділили найкращі пропозиції, внесли свої і презентували цей документ робочій групі. До її складу увійшли представники різних органів влади, міжнародних організацій, донорів, представники бізнес-співтовариства громадського сектора та інші. Наш план - у жовтні винести на підпис міністру затверджену концепцію, щоб у подальшому її було затверджено постановою Кабміну", - сказав він.

Заступник міністра також зазначив, що міністерство вжило необхідних заходів для стабілізації роботи eHealth. "Ми провели деякі дії, що дають змогу системі працювати стабільно і забезпечили її на осінь необхідними ресурсами. Перерозподілили 7,1 млн грн на послуги дата-центрів. У процесі узгодження 13,3 млн грн на адміністрування і забезпечення допресурсами дата-центрів: цього вистачить більше ніж до кінця року, щоб система була повністю забезпечена необхідними ресурсами. Також зможемо коригувати ці кошти і в разі навантаження зможемо збільшити кількість ресурсів, стабілізувати роботу центрального компонента", - додав Кучер.

Окрім цього, він повідомив, що міністерство відправило на узгодження проекти порядку ведення реєстру медичних висновків і формування медичних висновків про народження, а також розробило зміни до діючих наказів щодо реєстрації новонароджених для впровадження сервісу "єМалятко".

"Першим ми плануємо запустити "єМалятко". Наявність е-реєстру медичних висновків дасть змогу верифікувати інформацію і використовувати її різними користувачами без додаткового звернення до лікаря", - сказав заступник міністра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА