20:03 10.09.2020

Фармацевти та аптеки мають бути включені до медреформи

1 хв читати
Фармацевти та аптеки мають бути включені до медреформи

Фармацевти та працівники аптек мають бути включені до медичної реформи, в деяких випадках вони можуть стати частиною первинної медичної допомоги, вважають учасники круглого столу, що відбувся в Києві в четвер.

"Треба, щоб фармацевти були включені до медичної реформи, треба знайти їм місце в реформі", - вважає голова правління Вінницької обласної асоціації фармацевтів "Кум Део" Лариса Просяник.

Вона також наголосила, що в період поширення COVID-19 "багато фармацевтів, які були на своїх робочих місцях, в аптеках, особливо в сільській місцевості, не були захищені, не мали ЗІЗ (засобів індивідуального захисту - ІФ)".

Голова правління громадської організації "Фармацевтична асоціація Дніпропетровської області" Тамара Литвиненкова наголосила на необхідності постійного підвищення кваліфікації та безперервної професійної освіти фармацевтів і закликала Державну службу з лікарських засобів та контролю за наркотиками відновити онлайн-семінари для підвищення кваліфікації аптечних працівників.

У свою чергу завідувач кафедри організації та економіки фармації Національного медуніверситету ім. Богомольця Костянтин Косяченко зазначив, що фармацевтичні виші готові надати хорошу освіту і можливість підвищення кваліфікації, але, на жаль, немає такого суспільного договору з роботодавцем".

"Багатьом роботодавцям в аптеках не потрібні фахівці високої професійної кваліфікації, на жаль, їм потрібні ті, хто робить виручку", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА