12:41 29.10.2020

Кошти на будівництво лабораторії НІР перерозподілили через ризик їх невикористання - заступник міністра охорони здоров'я

2 хв читати
Кошти на будівництво лабораторії НІР перерозподілили через ризик їх невикористання - заступник міністра охорони здоров'я

Кошти, які було закладено в бюджеті 2020 року на будівництво молекулярно-генетичної лабораторії в Національному інституті раку, перерозподілили на інші програми через ризик їх невикористання до кінця бюджетного року, повідомила заступник міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова під час прес-брифінгу в Києві в четвер.

"МОЗ на засіданнях міжвідомчої комісії, присвячених ефективності й результатам використання передбачених держбюджетом коштів, голосував проти перерозподілу коштів із молекулярно-генетичної лабораторії на інші проекти, але члени комісії зазначили, що є ризики невикористання цих коштів до кінця бюджетного року", - сказала вона.

Шаталова додала, що міністерство передбачило відповідне фінансування в запиті держбюджету 2021 року.

"Я вірю, що народні депутати підтримають реалізацію проекту в 2021 році. Ми плануємо перенести фінансування, щоб уже на початку року, наприклад у лютому, розпочалися будівельні роботи. Договір на всі роботи укладається наприкінці 2020 року", - сказала вона.

Заступник міністра додала, що "попереднього тижня МОЗ подало перерозподіл видатків щодо закупівлі іонізуючих джерел випромінювання для НІР для відновлення променевої терапії та додаткових коштів на ремонт комп'ютерних томографів у НДСЛ "Охматдит".

За її словами, реалізація цього проекту триває з 2017 року.

"Для реалізації будівництва необхідно мати проект, проектно-кошторисну документацію, затверджену держекспертизу й договори з підрядником і технаглядом. Коли ми у квітні розпочали реалізацію проекту, не було здійснено підготовчого етапу. Цей проект у 2017 році було відібрано для реалізації міжвідомчою комісією, коштів для реалізації у 2018 році не було передбачено і проект повторно відібрано у 2019 році. Але не було вжито жодних заходів і в 2019 році фінансування наприкінці року було перерозподілено на інші проекти, щоб бюджетні кошти не згоріли", - сказала вона.

"Фактично всі роботи стартували у 2020 році. 19 травня 2020 року НІР переглянув і перезатвердив медичне завдання. Наказом МОЗ повністю затверджено паспорт бюджетної програми, відповідно до цих документів оголошено договір і розроблено проектно-кошторисну документацію. 13 серпня її перевірили і затвердили "Укрдержбудекспертизою" з позитивним експертним висновком. Після цього стартували тендерні процедури, і ми очікували отримати укладені договори у вересні-жовтні", - додала заступник міністра.

Шаталова зазначила, що термін реалізації проекту становить шість місяців із моменту початку виконання робіт.

"Після укладення договору ще подають документи до архітектурно-будівельної інспекції для отримання дозволу на будівництво. Можливий термін становить приблизно 20-30 днів. Недоречно розпочинати незначну кількість робіт наприкінці листопада, консервувати їх і відновлювати через декілька місяців. Щодо обладнання - термін проведення процедур становить чотири-п'ять місяців, тобто розпочинати закупівлі необхідно після початку будівельних робіт, щоб поставити обладнання в готові приміщення", - додала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА