19:16 02.11.2020

Попит в аптеках зріс на вітаміни, ціни залишаються стабільними - дані Liki24.com

2 хв читати
Попит в аптеках зріс на вітаміни, ціни залишаються стабільними - дані Liki24.com

Попит на вітаміни в Україні суттєво зріс за останні два тижні, кількість пошукових запитів на цю групу на сайті сервісу Liki24.com збільшилася більше ніж у 4,5 разу і продовжує зростати, повідомили у Liki24.com агентству "Інтерфакс-Україна".

У компанії зазначили, що такий попит зумовлений не тільки сезонним зростанням кількості простудних захворювань, а й постійними повідомленнями в ЗМІ про необхідність зміцнення імунітету в період епідемії COVID-19.

"Найчастіше користувачі сервісу шукають вітамін "D" - і для дорослих, і для дітей. За останні два тижні жовтня кількість таких запитів зросла вдвічі. Попит на цинк збільшився всемеро, а на вітамін "С"- удесятеро. Проте наукових доказів того, що прийом вітамінів запобігає зараженню вірусними захворюваннями, не існує. При цьому ціни на вітаміни та інші біологічно активні добавки в аптеках залишаються стабільними: від 104 грн для вітаміну "D", від 4 грн для вітаміну "C" і від 49 грн для цинку", - наголошується в повідомленні.

При цьому дефіциту вітамінів усіх груп в аптеках України не спостерігається. Винятком є цинк, перебої в його постачаннях зафіксовано в останній тиждень жовтня.

"Крім вітамінів, у жовтні українці купили значно більше термометрів і пульсоксиметрів (приладів для моніторингу пульсу і кількості кисню в крові). Серед інших медикаментів зберігається високий попит на парацетамол, антибіотики й препарат "Дексаметазон", який в Україні використовують під час лікування хворих на коронавірус. Також продовжує лідирувати за кількістю запитів препарат "Протефлазид", - додали в Liki24.com.

Компанія також зазначила, що з початку карантину заспокійливі препарати стабільно входять до п'ятірки лідерів із продажу та кількістю пошукових запитів.

Сервіс Liki24.com із пошуку і доставки ліків співпрацює з більше ніж 5 тис. аптек у всій Україні. Щомісяця сайт сервісу відвідують понад 2,5 млн осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА