20:07 13.11.2020

ЮНІСЕФ і PAHO в рамках ініціативи COVAX розпочинають спільний тендер на придбання вакцини проти COVID-19

3 хв читати
ЮНІСЕФ і PAHO в рамках ініціативи COVAX розпочинають спільний тендер на придбання вакцини проти COVID-19

ЮНІСЕФ та Панамериканська організація охорони здоров'я (Pan American Health Organization, PAHO) оголосили тендер на закупівлю 2 млрд доз вакцин проти COVID-19.

Як повідомляється в прес-релізі ЮНІСЕФ, яким володіє агентство "Інтерфакс-Україна", тендер триватиме шість тижнів. Вакцини повинні бути поставлені в 2021 році.

Тендер проводиться в рамках ініціативи COVAX, роботу якої координує Глобальний альянс з вакцин (GAVI). Тендер проводиться для забезпечення рівного і швидкого доступу до якісних вакцин для 186 країн, які нині є учасниками ініціативи.

До тендеру запрошуються всі виробники, які зможуть забезпечити поставки не пізніше кінця 2021 року, зокрема ті, хто вже підписали підготовчі зобов'язання з закупівлі вакцин з GAVI, а також ті, хто вже мали попередні домовленості з Коаліцією з інновацій в сфері готовності до епідемій (CEPI) з розробки вакцин.

У прес-релізі наголошується, що серед 186 країн-учасниць ініціативи 92 країни з низьким рівнем доходу отримають фінансову підтримку в рамках підготовчих зобов'язань із закупівель від COVAX. До них належать країни, визначені Світовим банком як країни з низьким і рівнем доходу нижче середнього, а також країни, що мають право на міжнародну допомогу в розвитку. При цьому щодо цих 92 країн ЮНІСЕФ візьме на себе провідну роль у придбанні вакцин для 82 країн-учасниць за межами Америки, тоді як PAHO через свій Оборотний фонд придбає вакцину для 10 своїх членів у Північній і Південній Америці.

Країни-учасниці ініціативи COVAX, які не потребують фінансової підтримки, матимуть можливість купувати вакцини самостійно або через ЮНІСЕФ та PAHO на умовах, узгоджених в рамках COVAX. PAHO купуватиме вакцини від імені всіх зацікавлених держав-членів з Америки. Станом на сьогодні 28 країн, що не потребують зовнішньої підтримки, підписали угоди з ініціативою COVAX.

ЮНІСЕФ та PAHO укладуть довгострокові угоди для полегшення закупівель та доставки, а також визначать додаткові вакцини-кандидати з можливістю включення їх у підготовчі зобов’язання щодо закупівель COVAX. Настанови щодо розподілу поставок визначені в Керівництві ВООЗ щодо справедливого та рівного доступу до вакцин проти COVID-19. Виробники мають поставляти вакцини відповідно до положень та умов ЮНІСЕФ та PAHO для країн з низьким рівнем доходу.

Перед постачанням всі вакцини будуть перевірятися ВООЗ у координації з провідними регуляторними органами на предмет безпеки, ефективності та якості. У релізі зазначається, що ЮНІСЕФ і PAHO мають намір підписати договори про постачання з виробниками, які переможуть у тендері.

Ініціатива COVAX - новаторська глобальна програма співпраці з метою прискорення розробки, виробництва і забезпечення рівного доступу до тестів, лікування і вакцин проти COVID-19. Роботою COVAX спільно управляють Глобальний альянс з вакцин (GAVI), Коаліція з інновацій в сфері готовності до епідемій (CEPI) і ВООЗ для прискорення розробки і виробництва вакцин проти COVID-19.

Як повідомлялося, в середині жовтня заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що Україна в рамках ініціативи COVAX може отримати вакцини виробників AstraZeneca і Novavax, є попередня домовленість, що місця, де вироблятимуться вакцини, будуть розташовані в Індії в Інституті сироваток. Для кожної країни в рамках COVAX намагатимуться поставляти один вакцинний продукт. Країна повинна забезпечити прийняття продукту, холодовий ланцюжок, розвезення до кабінетів щеплень і вакцинальні сесії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА