18:25 16.11.2020

Ліжковий фонд українських клінік без відомчих лікарень і клінік системи НАМНУ становить 238 тис. ліжок - заступник глави МОЗ

2 хв читати
Ліжковий фонд українських клінік без відомчих лікарень і клінік системи НАМНУ становить 238 тис. ліжок - заступник глави МОЗ

Ліжковий фонд українських клінік без урахування відомчих лікарень і клінік системи Національної академії медичних наук України (НАМНУ) становить 238 тис. ліжок, віддавати під COVID-19 відомчі клініки немає необхідності, повідомила заступник міністра охорони здоров'я Ірина Микичак.

"Ми маємо в Україні на 1 листопада 238 тис. ліжок у стаціонарах, окрім того, є ліжкова мережа у відомчих медзакладах і медзакладах системи НАМНУ", - повідомила вона під час засідання парламентського комітету здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування в понеділок.

При цьому Микичак повідомила, що МОЗ працює над розгортанням ліжкової мережі для надання медичної допомоги пацієнтам із COVID-19 і забезпечення всього обсягу невідкладної та планової медичної допомоги пацієнтам з іншими захворюваннями "в повному консенсусі з відомчими медичними закладами та медичними закладами НАМНУ".

За словами Микичак, МОЗ спільно з керівництвом НАМНУ та медзакладів, що входять до її системи, ухвалили рішення, що "вся ліжкова мережа НАМНУ, що розміщується в Києві, працюватиме на надання невідкладної ургентної медичної допомоги жителям Києва та Київської області, а також для деяких видів планової медичної допомоги для жителів всієї України".

Водночас клініки системи НАМНУ, що розташовуються в Харкові, будуть орієнтовані на надання медичної допомоги пацієнтам із COVID-19.

Микичак також повідомила, що МОЗ домовилося з "Укрзалізницею", що вісім її відомчих клінік будуть підключені до надання медичної допомоги пацієнтам із COVID-19, зокрема лікарня "Укрзалізниці" в Харкові вже приймає таких пацієнтів.

При цьому Микичак наголосила, що Міністерство охорони здоров'я не вважає за необхідне передання клінік силових відомств для надання медичної допомоги при COVID-19 цивільному населенню. "Ми не вважаємо за необхідне орієнтувати їх на цивільне населення, тому що вони вже надають величезний обсяг медичної допомоги тим пацієнтам із COVID-19, які до них стосуються", - сказала вона.

Микичак також зазначила, що під час вирішення питань передання відомчого ліжкового фонду для лікування COVID-19 необхідно вирішити проблему фінансування.

Вона також вважає, що "не у всіх відомчих лікарень у нас є такий високий рівень надання медичної допомоги".

"Тому ми продовжуємо роботу із забезпечення киснем і кисневими концентраторами комунальних медзакладів. Субвенцію передано на території", - сказала Микичак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА