18:32 19.11.2020

Верховний Суд підтвердив право власності фармкомпанії "Дарниця" на 30% акцій БХФЗ

1 хв читати
Верховний Суд підтвердив право власності фармкомпанії "Дарниця" на 30% акцій БХФЗ

Верховний Суд підтвердив право власності ПрАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця" на 30% акцій ПАТ НВЦ "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод" (БХФЗ, обидва Київ), придбані у 2015 році.

Таке рішення суд ухвалив 29 жовтня 2020 року, задовольнивши касаційну скаргу фармкомпанії "Дарниця" та скасувавши постанову Північного апеляційного господарського суду Києва від 25 серпня 2020 року з придбання "Дарницею" в 2015 році в процесі приватизації комунального майна Києва.

Верховний Суд також залишив у силі рішення Господарського суду Києва від 4 листопада 2019 року, який встановив, що продаж акцій "Дарниці" відбувався з дотриманням закону.

Як повідомлялося, фармкомпанія "Дарниця" на аукціоні 20 березня 2015 року придбала 3,100 тис. акцій (29,95% статутного капіталу) НВЦ "БХФЗ" у департаменту комунальної власності Києва.

Фармацевтична компанія "Дарниця" заснована в 1930 році. З 1998 року є лідером в Україні за обсягом виробництва ліків у натуральному вираженні. Стратегічні напрями розвитку портфеля - кардіологія, неврологія і вирішення проблем болю. Бенефіціари компанії - родина Загорій.

ПАТ "НВЦ "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод" входить до топ-20 найбільших фармацевтичних виробників України, є членом асоціації "Виробники ліків України" (АПЛУ).

Згідно з даними в системі розкриття інформації НКЦПФР, 30,77% акцій БХФЗ належать ПрАТ "Фармфірма "Дарниця", компаніям "Белдор Груп С.А." і "Ленік Груп С.А." (обидві Британські Віргінські о-ви) - відповідно 21,2636% і 20,3169%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА