07:32 02.12.2020

Доступ до вакцини проти COVID-19 першими повинні отримати медпрацівники і жителі установ довгострокового догляду

2 хв читати
Доступ до вакцини проти COVID-19 першими повинні отримати медпрацівники і жителі установ довгострокового догляду

Радники з вакцин центрів США з контролю і профілактики захворювань (CDC) проголосували за те, щоб вакцину проти COVID-19 першими отримали працівники медустанов і ті, хто живе в установах довгострокового догляду, повідомляє телеканал CNN.

В ході голосування 13 радників проголосували за те, щоб медпрацівники і ті, хто живе в установах довгострокового догляду, отримали доступ до вакцини першими. Проти проголосувала лише доктор Гелен Телбот з університету Вандербільта. Вона висловила стурбованість тим, що вакцина не була випробувана на клієнтах установ тривалого догляду.

Зазначається, що під "резидентами установ довгострокового догляду маються на увазі дорослі, які проживають в установах, що надають різні послуги, включно з медичною та особистою допомогою, особам, які не можуть жити самостійно".

До медичного персоналу належать "оплачувані і неоплачувані особи, що працюють у медичних установах, які потенційно можуть піддатися прямому чи непрямому впливу інфекційних матеріалів".

Центри США з контролю і профілактики захворювань повідомляють, що на частку клієнтів установ тривалого догляду припадає 6% випадків захворювання коронавірусом і 40% смертей від COVID-19 у США. Понад 240 тис. медичних працівників були заражені коронавірусом і 858 померли.

Раніше повідомлялося, що Управління з санітарного нагляду США (FDA) 17 грудня проведе засідання, на якому розгляне заявку компанії Moderna на екстрене використання її вакцини від коронавірусу COVID-19.

Вакцина компанії Moderna - друга в черзі на схвалення. Американська компанія Pfizer і німецька BioNTech минулої п'ятниці подали запит на екстрене використання в США їх вакцини від коронавірусу COVID-19. Раніше повідомлялося про 95% ефективності препарату.

Водночас, міністр охорони здоров'я США Алекс Азар заявив, що обидві вакцини можуть з'явитися в обігу вже до Різдва (25 грудня).

За його словами, дозвіл на застосування вакцини від Pfizer, як очікується, FDA видасть на засіданні 10 грудня.

"Таким чином, ми розраховуємо, що обидві ці вакцини надійдуть в обіг і стануть доступними до Різдва", - сказав Азар в ефірі телеканалу CBS.

Поставками вакцини опікуватиметься федеральний уряд, питаннями розподілу всередині штатів - губернатори.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА