08:25 04.12.2020

Pfizer до кінця року виготовить удвічі менше доз вакцини, ніж планувала

2 хв читати
Pfizer до кінця року виготовить удвічі менше доз вакцини, ніж планувала

Компанія Pfizer до кінця 2020 року зможе виробити 50 млн доз вакцини від коронавірусу COVID-19 замість запланованих 100 млн через проблеми з поставками необхідних речовин, пише The Wall Street Journal з посиланням на джерело, обізнане з ситуацією.

"Ми спізнювалися. Деякі партії речовин, як виявилося, не відповідали нашим стандартам. Ми вирішили цю проблему, однак у нас не вистачить часу, щоб виконати план з поставок на цей рік", - сказало виданню джерело, задіяне в роботі над вакциною.

Співрозмовник видання пояснив, що організація поставок компонентів, необхідних для виробництва цієї вакцини, проводилася форсованими темпами.

"Зараз все робилось одночасно: ми почали працювати над системою поставок компонентів у березні, коли розробку вакцини не було завершено. Це абсолютно безпрецедентно", - сказав він.

Газета пояснює, що зазвичай компанії спочатку розробляють вакцину, отримують дозвіл на використання, а вже потім налагоджують поставки всього необхідного для виробництва. У випадку ж з COVID-19 довелося все робити в дуже стислі терміни і готуватися до масового виробництва, не чекаючи завершення розробки вакцини.

Pfizer розробила вакцину спільно з німецькою BioNtech. Препарат отримав дозвіл на застосування в Великій Британії. Очікується, що найближчим часом такий самий дозвіл він отримає в країнах ЄС і в США.

Американські ЗМІ пояснюють, що під час вакцинації потрібно два уколи. Тому 50 млн доз вистачить для вакцинації 25 млн людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА