20:32 08.12.2020

"Біолік" спростував виробництво російської антиковідної вакцини

2 хв читати
"Біолік" спростував виробництво російської антиковідної вакцини

АТ "Біолік" (Харків) офіційно спростувало інформацію про те, що освоїло технологію виробництва готової форми вакцини проти коронавірусу "Супутник V", розробленої в Росії.

"АТ "Біолік", як національний виробник вакцин, технічно здатний здійснити виробництво вакцини від коронавірусу, але лише за наявності її державної реєстрації в Україні. Наразі АТ "Біолік" не підписувало жодних контрактів, не отримувало ніяких трансферних технологій щодо виробництва вакцини "Супутник V" або будь-яких інших вакцин проти коронавірусу і ніколи не виробляло таких вакцин на технологічній базі компанії", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті компанії.

У компанії також наголошують, що АТ "Біолік" здійснює виробничу діяльність тільки відповідно до чинного законодавства України, згідно з яким виробництво будь-якого лікарського засобу можливе лише за умови його державної реєстрації.

Як повідомлялося, раніше російське агентство "Інтерфакс" (interfax.ru) розповсюдило заяву голови Російського фонду прямих інвестицій (РФПІ) Кирила Дмитрієва про те, що РФПІ готовий виробляти вакцину "Супутник V" на території України і її випуск уже налагоджено компанією "Біолік".

"РФПІ і НДЦЕМ ім. М.Ф. Гамалії готові виробляти вакцину в Україні та подати документи для її реєстрації державними регулюючими органами. Випуск готової форми вакцини на території України вже налагодила одна з провідних фармацевтичних компаній – АТ "Біолік", - ідеться в повідомленні РФПІ у вівторок.

Трохи пізніше джерело в правоохоронних органах повідомило кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна", що інформація про виробництво російської вакцини "Супутник V" на АТ "Біолік" не відповідає дійсності.

"Зазначена інформація була перевірена і не підтвердилася", - зазначило джерело.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА