17:37 15.12.2020

В Україні різко впали ціни на медичні маски

3 хв читати
В Україні різко впали ціни на медичні маски

Оптова ціна на медичні маски у великих українських маркетплейсах за останні декілька тижнів знизилася приблизно з 6 грн до 1,5 грн за маску, а в аптеках маски подешевшали в середньому приблизно до 3,5 грн, що майже втричі нижче листопадових цін.

Зокрема, кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна", який регулярно купував маски через інтернет і пошту по 6 грн за штуку, у грудні компанія-продавець запропонувала додатково придбати їх у зв'язку з різким здешевленням - до 2 грн за штуку.

Президент хокейного клубу "Кривбас", співвласник журналу Playboy Ukraine Олександр Шевченко 10 грудня на сторінці у Facebook заявив про придбання одного з найбільших виробників медтоварів в Україні, при цьому не зазначивши його назви.

"Купив одне з найбільших виробництв медичних товарів в Україні. Маски, захисні комбінезони, медичні халати тощо. (...) (Ринок) просяде ще вдвічі. Потужність 10 000 000 на місяць", - прокоментував він у коментарях падіння ціни масок в аптеках із 9 до 4 грн.

За словами Шевченка, до купівлі виробництва вся продукція йшла на лікарні та держпідприємства за моделлю "Собівартість х2" > посередник +300% > державне підприємство".

Шевченко зазначив, що продукція сертифікована в Україні, ЄС та США, зокрема, пройшла до другого туру тендеру штату Нью-Йорк на закупівлю хірургічних масок і з великою часткою ймовірності переможе "за рахунок якості та політичної складової - конкуренти китайці".

За його словами, компанія Safe World внесена до реєстру відповідальних за введення медичних товарів в обіг на території України. Водночас у реєстрі Держлікслужби компанія саме з такою назвою відсутня. Водночас відомо, що Шевченко наприкінці листопада подав заявку на реєстрацію товарного знака Safe World для широкого кола медтоварів, яка була оприлюднена 11 грудня. Під цим товарним знаком пропонуються і маски.

"Якщо ви власник торговельної мережі, ми готові вам відвантажити будь-який обсяг масок без передоплати на реалізацію за умови, що маска в роздріб коштуватиме не дорожче ніж 2 грн", - заявив Шевченко.

Він також повідомив, що було запущено виробництво дитячих масок спеціально для шкіл, які відправлятимуться безкоштовно "після фіналу фінансового результату кожного місяця".

Згідно з дослідженням Антимонопольного комітету України, оприлюдненим минулого тижня, до епідемії COVID-19 у 2019 році в країні було реалізовано 7,05 млн медичних масок, роком раніше - 7,54 млн, у 2017 році - 6,42 млн і в 2016 році - 8,11 млн штук. У роздробі в цей період маски коштували від 1 грн до 1,7 грн за штуку.

У січні цього року продаж масок підскочив до 2,32 млн на місяць, однак ціна становила 1,1 грн. Серед українських виробників найбільшими продавцями в січні були ТОВ "Фірма "Технокомплекс" (Київ) - 649,1 тис. штук, "Долфі-Україна" (Дніпро) - 255,7 тис. штук, "Допомога-1" (Яготин) - 137,3 тис. штук і ТОВ "ТД "Кампус Коттон Клаб" (Київ) - 98,9 тис. штук, проте в жодній із цих компаній у держреєстрі немає у власниках на поточний момент Шевченка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА