12:57 16.12.2020

Глава Єврокомісії очікує через тиждень дозволу на перші вакцини проти COVID-19

2 хв читати
Глава Єврокомісії очікує через тиждень дозволу на перші вакцини проти COVID-19

Глава Єврокомісії (ЄК) Урсула фон дер Ляєн пов'язала відновлення економіки ЄС з необхідністю перемоги над пандемією COVID-19, боротьбу проти якої веде Євросоюз.

"І ніхто не має думати, що ми вже врятовані, тоді як більше ніж 3 тис. європейців помирають щодня від COVID-19, і коли ми спостерігаємо зростання випадків заражень і госпіталізацій у деяких державах-членах ЄС", - сказала глава ЄК, виступаючи в середу на пленарній сесії Європейського парламенту в дебатах за підсумками саміту ЄС 10-11 грудня.

Але, за словами фон дер Ляєн, є і хороша новина: "(Євро) Комісія провела переговори щодо найбільшого портфеля вакцин-кандидатів, і, нарешті, через тиждень будуть дозволені перші вакцини, щоб можна було негайно розпочати вакцинацію".

Вона додала, що в майбутньому році надійдуть й інші вакцини.

"Ми закупили більше доз, ніж це необхідно для всіх європейців, і ми можемо також підтримати наших сусідів і наших партнерів в інших частинах світу в рамках програми COVAX (глобального проекту поширення вакцин від COVID-19 - ІФ), щоб ніхто не залишився в стороні", - зазначила глава ЄК.

"Але щоб покласти край цій пандемії, нам необхідно вакцинувати 70% населення. Це гігантське завдання, яке ми почнемо вирішувати якомога швидше і разом у складі 27 держав в один і той самий день", - сказала фон дер Ляєн.

ЄС, за її словами, боротиметься проти коронавірусу, проявляючи єдність.

Напередодні Європейське агентство лікарських засобів (EMA) повідомило, що експерти його комітету з лікарських препаратів для людини (CHMP) проведуть 21 грудня засідання щодо вакцини BioNTech і Pfizer, на якому буде порушено питання про видачу дозволу на її застосування.

Як зазначалося в комюніке агентства, CHMP завершить свою оцінку "в найкоротші терміни і тільки після того, як дані про якість, безпеку та ефективність вакцини стануть досить надійними і повними, щоб визначити, чи переважують переваги вакцини її ризики".

Коли CHMP надасть рекомендацію для випуску вакцини на ринок ЄС, Європейська Комісія прискорить процес ухвалення рішення з метою надання протягом декількох днів дозволу на її комерціалізацію в усіх державах-членах ЄС та Європейської економічної зони, йшлося в повідомленні EMA.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА