13:32 22.12.2020

"Фармак" інвестував EUR50 млн у новий виробничий корпус стерильних рідких лікарських засобів

3 хв читати
"Фармак" інвестував EUR50 млн у новий виробничий корпус стерильних рідких лікарських засобів

 Фармацевтична компанія "Фармак" інвестувала EUR50 млн у новий виробничий корпус стерильних рідких лікарських засобів, який дасть змогу збільшити випуск стерильних рідких лікарських засобів удвічі.

Як повідомляється у прес-релізі компанії, новий виробничий корпус, відкритий до 95-річчя компанії, - побудована із нуля семиповерхова будівля, де розміщено понад 20 одиниць основного технологічного устаткування і майже 100 інженерного.

Нове виробництво оснащене лініями потужністю до 36 тис. ампул, 12 тис. флаконів, 7,5 тис. небул і 3,6 тис. пластикових флаконів на годину.

Під час проектування була застосована технологія тривимірного моделювання та візуалізації архітектури будівлі та ландшафтного оформлення.

Як повідомила голова наглядової ради АТ "Фармак" Філя Жебровська, у новому корпусі випускатимуться, зокрема, ліки, які необхідні для подолання наслідків COVID-19 - "Пропофол" і "Дексаметазон", що пройшов недавно перекваліфікацію ВООЗ.

Жебровська зазначила, що за останні п'ять років "Фармак" збільшив обсяги виробництва на 59%, відкрив новий завод із виготовлення АФІ у місті Шостці, відкрив виробництво супозиторіїв, дільницю з виготовлення твердих лікарських засобів, запустив нову пакувальну лінію твердих форм та лінію пакування саше, розпочали виробництво очних суспензій.

"Розуміючи, що майбутнє фармацевтики за складними розробками, ми запустили інноваційний R&D комплекс і дослідно-промислову дільницю біотехнологічного напряму. Ми зробили кардинальний прорив у компанії та в галузі за 25 років. На сьогодні горизонт планування у "Фармак" - 7-10 років. Це нові виклики, нові можливості, нові напрями. Відкриваючи сучасний комплекс, ми робимо крок у майбутнє, адже ліки для сучасної людини мають виготовлятися на сучасному високотехнологічному обладнанні. Українці гідні найкращих технологій і найкращої якості", - сказала вона.

На нових дільницях планується випускати розчини, емульсії, суспензії для ін'єкцій в ампулах об'ємом 1 мл, 2 мл, 3 мл, 5 мл, 20 мл, розчини, емульсії, суспензії для ін'єкцій у флаконах об'ємом 20 мл, 50 мл, 100 мл, інгаляційні розчини у небулах об'ємом 2 мл, 4 мл і очні краплі в пластикових флаконах об'ємом 10 мл.

У новому цеху працюватимуть три дільниці, зокрема дві дільниці почнуть функціонувати у 2021 році, третя - у 2022 році.

Нове виробництво оснащене інноваційним обладнанням провідних світових брендів, зокрема постачальником лінії наповнення РЛЗ традиційно стала компанія Bosch, дві лінії приготування розчинів поставила італійська компанія Tecninox. Система підготовки елементів обладнання та матеріалів - стерилізатори та мийні машини від швейцарської компанії Belimed, система підготовки чистих середовищ: генерація води очищеної - від польських партнерів CM Systems; система отримання води для ін'єкції та чистої пари - від німецьких колег, компанії Pharmatec Bosch.

Інші європейські бренди, постачальники додаткового обладнання: холодильні машини - Bluebox (Італія), ізолятор для наважок високоактивних речовин - Telstar (Англія), вагове обладнання - Mettler Toledo (Німеччина), VHP-камери Fedegari (Італія), ламінари - УНІтехнології (Україна), кондиціонери GEA (Чехія), конструкції чистих приміщень - Klimaoprema (Хорватія), підготовка одягу (прання), Miele та інше.

"На сьогодні "Фармак" - це дзеркало можливостей української фармгалузі на міжнародній арені. Ми експортуємо продукцію до понад 25 країн. Компанія змогла цього досягти завдяки кропіткій праці та постійному розвитку", - наголосила Жебровська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА