18:45 23.12.2020

Потрібно більше даних для оцінки варіанта з імунізацією від COVID-19 однією, а не двома дозами вакцини - експерт

2 хв читати
Потрібно більше даних для оцінки варіанта з імунізацією від COVID-19 однією, а не двома дозами вакцини - експерт

Пропозиція використовувати під час вакцинації від коронавірусу COVID-19 одну, а не дві дози вакцини для її схвалення потребує додаткових перевірок, заявила у середу британській палаті громад професор Венді Барклі з консультативної групи з питань нових респіраторних вірусів.

"Я гадаю, питання полягає в тому, що в основі вакцинації - дві дози препарату, і ефективність базується на цьому. Щоб змінити це, хотілося б побачити більше аналізу, ймовірно, даних клінічних випробувань", - наводить її слова видання The Guardian.

Вона зазначила, що вносити такі серйозні зміни до програми вакцинації занадто ризиковано.

Газета зазначає, що раніше екс-прем'єр Великої Британії Тоні Блер та колишній директор з імунізації МОЗ професор Девід Солсбері пропонували - в умовах обмежених запасів вакцини - поки що імунізувати населення лише однією дозою препарату, а другу видавати лише, коли стануть доступні суттєвіші обсяги вакцини.

Блер заявляв британській телерадіокорпорації BBC, що у такий спосіб влада зможе розподілити наявні запаси вакцини від Pfizer і BioNtech ширше серед населення. Він додав, що вакцину від компанії AstraZeneca, яку, як очікується, британська влада схвалить у грудні, і яку легше зберігати та перевозити, також можна розподіляти у такий спосіб.

Водночас, уточнює The Guardian, Блер раніше не мав стосунку до медичної сфери.

У Великій Британії масова вакцинація від коронавірусу стартувала на початку грудня. Першу дозу цієї вакцини отримала 90-річна Маргарет Кінан 8 грудня. Отже, Велика Британія стала першою із західних країн, що розпочала масову вакцинацію населення від коронавірусу.

При вакцинації застосовується препарат Pfizer і BioNTech, ефективність якого за підсумками фінальних клінічних випробувань досягла 95%, складається з двох доз, які вводяться з інтервалом у 21 день.

Минулого понеділка прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що вже понад 500 тис. жителів країни вакцинувалися першою дозою препарату від COVID-19.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА