20:10 11.01.2021

Фармгрупа "Лекхім" планує поставити в першому півріччі 2021 року 5 млн доз вакцини від COVID-19 виробництва китайської "Сіновак"

3 хв читати
Фармгрупа "Лекхім" планує поставити в першому півріччі 2021 року 5 млн доз вакцини від COVID-19 виробництва китайської "Сіновак"

Група фармкомпаній "Лекхім" уклала угоду про постачання в першому півріччі 2021 року 5 млн доз вакцини CoronaVac проти COVID-19 виробництва китайської компанії "Сіновак" (Sinovac Biotech).

Як повідомляється в прес-релізі компанії, розміщеному на її сайті, відповідно до цієї угоди група фармацевтичних компаній "Лекхім" є офіційним та ексклюзивним постачальником вакцини CoronaVac в Україні.

"Група "Лекхім" та компанія Sinovac Biotech, які являються партнерами, досягли угоди в переговорах, що тривали протягом десяти місяців, щодо співробітництва з питання дистрибуції та локалізації виробництва в Україні вакцини проти вірусу SARS-CoV-2, який викликає хворобу COVID-19, терміном на п'ять років", - повідомляється в прес-релізі.

"Сіновак" (Sinovac Biotech) - лідируюча китайська компанія з виробництва вакцин, заснована в Пекіні в 2001 році. Потужність виробництва на рік становить від 300 до 500 млн доз вакцин шести типів для людей і тварин.

"Сіновак" став провідним розробником нових вакцин у Китаї, заснувавши свій науково-дослідний підрозділ Sinovac Research & Development Co., Ltd, який співпрацює з провідними державними інститутами та університетами, включаючи пекінський університет, й іншими державними центрами та організаціями. За час існування компанії, вакцинами виробництва "Сіновак" було здійснено понад 3 мільярдів вакцинацій, зокрема 59 млн з яких - у дітей.

Основні продукти "Сіновак": вакцини проти гепатиту А (прекваліфікована ВООЗ), гепатитів А та Б, вірусів грипу, включаючи пташиний грип, паротит, вітряну віспу, які зареєстровані та схвалені для вакцинації в 34 країнах світу, включаючи такі країни, як Аргентина, Бразилія, Індія, Туреччина та багато інших.

Фармгрупа "Лекхім" - фармацевтична компанія, яка займає лідируючі позиції серед вітчизняних підприємств з розробки, виробництва та реалізації якісних та доступних лікарських засобів за міжнародними стандартами GMP за всіма терапевтичними напрямами. Компанія заснована у 1992 році. За час існування компанії було побудовано два абсолютно нових заводи. До складу групи компаній "Лекхім" входять три підприємства: ПрАТ "Технолог" (м. Умань) (на завершальній стадії отримання прекваліфікації ВООЗ), АТ "Лекхім-Харьков" (м. Харків) і керуюча компанія АТ "Лекхім" (Київ).

"Лекхім" також розпочав будівництво заводу у м. Обухові, на якому випускатимуть, зокрема, антибіотики.

До номенклатури групи компаній "Лекхім" входять більше ніж 200 найменувань лікарських засобів (таблетки, капсули, ампули, флакони, супозиторії, розчини). "Лекхім" постачає свою продукцію до 34 країн світу (СНГ, ЄС, Велика Британія, Азія та Африка).

CoronaVac - інактивована вакцина. У ній використовується традиційний для вакцин механізм, при якому неживий вірус, який не може реплікувати в клітинах людини, використовується для активізації імунної системи.

CoronaVac поєднує стійкість до різних штамів SARS-CoV-2: під час розробки використано 12 штамів із Китаю, Італії, Іспанії, Швейцарії, Германії, Великої Британії.

Інститут Бутантан в Сан-Паулу, один із провідних біомедичних дослідницьких центрів країни, заявив, що вакцина CoronaVac довела свою безпеку в результаті досліджень. Випробування третьої фази китайської вакцини вже пройшли в Бразилії та Індонезії. В Бразилії взяли участь 13 тис. добровольців, в Індонезії – 1,6 тис. добровольців. Це перші результати глобальних випробувань Sinovac третьої фази. Продовжуються випробування в Туреччині та Чілі.

Як повідомлялося, група "Лекхім" планує в 2022 році в рамках меморандуму з китайською Sinovac розпочати виробництво готової форми вакцини CoronaVac із форми in bulk на потужностях "Лекхіму" в Харкові. З 2025 року компанії розглядають можливий повний трансфер технології всього циклу виробництва вакцин в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА