11:20 14.01.2021

МОЗ України працює над запуском централізованих закупівель лікзасобів за бюджет-2021

2 хв читати
МОЗ України працює над запуском централізованих закупівель лікзасобів за бюджет-2021

Міністерство охорони здоров'я УкраЇни працює над нормативними документами для запуску централізованих закупівель лікарських засобів за бюджет 2021 року, повідомила заступник міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова під час прес-брифінгу в Києві в четвер.

"Уже затверджено номенклатуру, визначено напрями за нозологіями. Шість програм, зокрема, планується включити до тарифів і профінансувати Національною службою здоров'я (НСЗУ). Ці програми передбачають закупівлю лікзасобів для надання послуг за пріоритетними тарифами за напрямами "гемолітична хвороба новонароджених", "дихальні розлади новонароджених", "кровотечі", "перитонеальний і дитячий діаліз", а також "ліки для серцево-судинних захворювань", - сказала вона.

За словами заступника міністра, додатково ухвалено рішення передати для індивідуальних закупівель реагенти за програмою дитячої онкології.

"НДСЛ "Охматдит" і відділення онкогематології Національного інституту раку отримають для проведення таких закупівель необхідний фінансовий ресурс із централізованої програми", - зазначила Шаталова.

Крім цього, розширено перелік напрямів для ДП "Медичні закупівлі України", яке тепер здійснюватиме закупівлі для замісної підтримувальної терапії, орфанних метаболічних захворювань, імунобіологічних препаратів від хвороб, які супроводжуються високим рівнем летальності, муковісцидозу, первинних імунодефіцитів, лікзасобів для лікування туберкульозу та ювенільного ревматоїдного артриту. Також до закупівель 2021 року включили 3D-терапію для лікування гепатиту С.

"Робгрупа має намір розробити комплексний маршрут пацієнта зі спінальною м'язовою атрофією з обліком, верифікованим реєстром, підтвердженням діагнозу й інструментами моніторингу. За результатами роботи з метою закупівель препаратів для таких пацієнтів розглядатимуть питання пілотного інструменту з договорами керованого доступу", - додала заступник міністра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

Genmab купує розробника протиракових препаратів ProfoundBio за $1,8 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА