18:51 22.01.2021

Китайська Sinovac Biotech уповноважила "Лекхім" представляти її інтереси в Україні на 5 років, починаючи з 25 листопада 2020 року - МОЗ

3 хв читати
Китайська Sinovac Biotech уповноважила "Лекхім" представляти її інтереси в Україні на 5 років, починаючи з 25 листопада 2020 року - МОЗ

Китайська Sinovac Biotech, з якою Міністерство охорони здоров'я уклало договір про закупівлю вакцин від COVID-19 за кошти держбюджету, уповноважила українську фармкомпанію АТ "Лекхім" (Київ) представляти інтереси Sinovac Biotech в Україні терміном на п'ять років, починаючи з 25 листопада 2020 року, - до 25 листопада 2025 року.

Це випливає з листа компанії Sinovac Biotech до Міністерства охорони здоров'я та ДП "Медичні закупівлі України" (МЗУ), текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна", направленого у відомства напередодні підписання контракту про закупівлю вакцини.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в МОЗ, відомство розпочало безпосередню комунікацію з Sinovac Biotech улітку 2020 року, йшлося про постачання в Україну вакцин від COVID-19.

"На той час вакцина для профілактики інфекції SARS-CoV-2, розроблена компанією Sinovac Biotech, пройшла другу стадію клінічних випробувань. У подальшому Sinovac Biotech Ltd направила на адресу МОЗ і ДП "МЗУ", яке є безпосереднім виконавцем контрактних умов, листа, в якому зазначено, що АТ "Лекхім" є офіційним авторизованим представником компанії Sinovac Biotech. Під час подальшого спілкування із Sinovac Biotech Ltd. різними каналами комунікації були присутні представники АТ "Лекхім", - повідомили в МОЗ.

"Таким чином, китайський виробник Sinovac Biotech Ltd. вакцин проти SARS-CoV-2 визначив АТ "Лекхім" офіційним представником в Україні", - наголосили у відомстві.

Як повідомлялося, МОЗ через ДП "МЗУ" уклало контракт щодо постачання на територію країни в максимально короткі терміни вакцини виробництва китайської компанії Sinovac Biotech від COVID-19. Згідно з контрактом, вартість вакцини виробництва Sinovac становить 504 грн за дозу.

Фармгрупа "Лекхім" заявила, що угоди з Sinovac Biotech про співробітництво в питанні дистрибуції та локалізації виробництва в Україні вакцини від COVID-19 було досягнуто в результаті 10-місячних переговорів. Згідно з угодою, "Лекхім" є офіційним та ексклюзивним постачальником вакцини CoronaVac в Україні.

Окрім продажу вакцини CoronaVac, співробітництво передбачає організацію виробництва готових лікарських форм вакцин (зокрема CoronaVac) з 2022 року в Україні ("Лекхім-Харків"), а з 2025-го планується організувати повний цикл виробництва основного переліку вакцин.

Sinovac Biotech - китайська компанія з виробництва вакцин, заснована в Пекіні в 2001 році, потужність - від 300 до 500 млн доз вакцин шести типів для людей і тварин на рік. Основні продукти Sinovac: вакцини від гепатиту А (прекваліфікована ВООЗ) і Б, грипу, паротиту, вітряної віспи, які зареєстровані та схвалені для вакцинації в 34 країнах світу.

Фармгрупу "Лекхім" засновано в 1992 році. До її складу входять три підприємства: ПрАТ "Технолог" (Умань) (на завершальній стадії отримання прекваліфікації ВООЗ), АТ "Лекхім-Харків" (Харків) і керуюча компанія АТ "Лекхім" (Київ). Група також розпочала будівництво заводу в Обухові (Київська обл.), де випускатимуть, зокрема, антибіотики.

CoronaVac - інактивована вакцина. У ній застосовується традиційний для вакцин механізм, за якого неживий вірус, який не може реплікувати в клітинах людини, використовується для активізації імунної системи. Випробування третьої фази китайської вакцини вже відбулися в Бразилії та Індонезії. Тривають випробування в Туреччині та Чилі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

У Запоріжжі можуть створити центр реабілітації для понад 2,5 тис. осіб

Із 33 медзакладів НАМН України до роботи в межах ПМГ до кінця року можуть бути готові чотири

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА