17:11 25.01.2021

Вакцина від COVID-19 компанії Moderna ефективна і проти нових штамів вірусу, стверджує розробник

2 хв читати
Вакцина від COVID-19 компанії Moderna ефективна і проти нових штамів вірусу, стверджує розробник

Вакцина від коронавірусу COVID-19 виробництва компанії Moderna зберігає ефективність щодо нових штамів вірусу, виявлених у Великій Британії та ПАР.

"Біотехнологічна компанія Moderna (...) сьогодні оприлюднила результати лабораторних досліджень осіб, які пройшли вакцинацію вакциною Moderna від COVID-19, які показують активність проти різновидів SARS-CoV-2, які виникають", - йдеться у прес-релізі, оприлюдненому Moderna у понеділок.

"У результаті вакцинації препаратом від COVID-19 компанії Moderna виробилися антитіла до всіх ключових варіантів (вірусу - ІФ), які виникають, зокрема до антитіл B.1.1.7 і B.1.351, вперше виявлених у Великій Британії та ПАР відповідно", - уточнюється в документі.

Передбачається, що введення двох доз вакцини в обсязі 100 мікрограмів захищає від усіх виявлених на сьогодні штамів COVID-19, зазначили у компанії.

При цьому в Moderna оголосили про "клінічну стратегію, спрямовану на проактивне реагування на пандемію", у рамках якої, зокрема, компанія "протестує додаткову дозу своєї вакцини від COVID-19 з метою вивчення її здатності надалі збільшувати нейтралізуючі титри проти штамів, що виникають".

Крім того, Moderna також працює над ще одним видом вакцини проти штаму, виявленого в ПАР. Згідно з очікуваннями компанії, така версія вакцини "зможе надалі посилити нейтралізуючі титри в комбінації з усіма провідними потенційними вакцинами".

У середині грудня минулого року британська влада повідомила про новий штам коронавірусу, який виявили на південному сході Англії ще у вересні. Він на 70% заразніший, ніж інші різновиди COVID-19.

Наприкінці минулого року вчені також виявили ще один різновид коронавірусу COVID-19 в ПАР.

На сьогодні використання вакцини компанії Moderna дозволено в ЄС та США, а також в низці країн Європи, що не входять до Євросоюзу, зокрема, у Великій Британії та Швейцарії. Вакцину також схвалили у Канаді та Ізраїлі.

Раніше повідомлялося, що масштабне клінічне дослідження показало ефективність вакцини Moderna у запобіганні зараженню коронавірусною інфекцією людей від 18 років, у випробуваннях вакцини взяли участь майже 30 тис. осіб. Під час випробувань препарат продемонстрував ефективність 94,1%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

МОЗ завершило перевірку ВЛК у Києві

Усі бюро судмедекспертизи до середини 2024 року увійдуть до єдиної національної системи під управлінням МОЗ - Кузін

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА