16:10 27.01.2021

AstraZeneca заявляє, що не відмовлялася від зустрічі з ЄК

2 хв читати

 Британська фармацевтична фірма AstraZeneca, обвинувачена у затримках постачань до ЄС своєї вакцини проти COVID-19, спростувала повідомлення про відмову брати участь у середу в нараді високого рівня, організованій Єврокомісією (ЄК).

"Ми не відмовилися, ми братимемо участь у нараді з представниками ЄС сьогодні пізніше", - наводить бельгійська газета "Суар" слова офіційного представника фармацевтичної компанії.

Підприємство, за даними видання, двічі запрошували у понеділок, щоб дати пояснення представникам держав-членів ЄС та Єврокомісії, яка вела з фірмою переговори від імені Євросоюзу. Ці пояснення, пише "Суар", були визнані незадовільними, і ще одну зустріч для з'ясування ситуації призначили на середу, проте високопоставлений європейський чиновник заявив, що AstraZeneca відмовилася у середу вранці брати участь у зустрічі.

Раніше член ЄК з питань охорони здоров'я Стелла Кіріакідіс направила лист із проханням детальніших пояснень після того, як компанія-виробник AstraZeneca внесла зміни до процесу постачання вакцини від COVID-19: вона поставить суттєво менше доз, ніж було погоджено спочатку.

За її словами, ЄС раніше фінансував розробку вакцини та її виробництво, зробив попереднє замовлення для якнайшвидших постачань вакцини, і тепер Брюссель хоче "повного виконання контракту". Вона додала, що "надалі всі компанії, що виробляють на території ЄС вакцини від COVID-19, будуть зобов'язані завчасно надавати повідомлення про те, чи планують вони експортувати вакцини" за межі ЄС.

Планувалося, що Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) зможе схвалити застосування вакцини AstraZeneca до кінця поточного тижня.

Євросоюз відповідно до раніше укладеної угоди має отримати 100 млн доз вакцини в першому кварталі цього року. Але є побоювання, що він отримає лише половину цієї кількості, що пов'язано з виробничими питаннями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА