13:18 29.01.2021

ЄБА просить однозначно врегулювати можливість закупівлі ліків, які не входять до Нацпереліку

2 хв читати

Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) просить уряд, МОЗ та Національну службу здоров'я України (НСЗУ) однозначно врегулювати можливість закупівлі за кошти бюджету ліків, що не входять до Національного переліку основних лікарських засобів.

"Необхідно впровадження прямої норми про те, що закупівля ліків, які не закуповуються у 2021 році централізовано, а також не входять до Нацпереліку, але необхідні пацієнтам у рамках Програми медичних гарантій (ПМГ), дозволена", - наголошується у зверненні ЄБА, розміщеному на її сайті.

У ЄБА зазначають, що "наявність прямої норми на рівні постанови Кабміну зніме сумніви в цьому питанні з боку суб'єктів ринку, дасть змогу медзакладам планувати закупівлі у 2021 році заздалегідь, а пацієнтам дасть змогу бути впевненими у тому, що перешкод в отриманні безкоштовних медичних послуг за ПМГ у 2021 році не буде".

В асоціації звертають увагу, що на сьогодні значна кількість ліків, необхідних за ПМГ, відсутня і в номенклатурах-2021, призначених для закупівель на централізованому рівні, і в Нацпереліку. Йдеться, зокрема, про препарати для надання невідкладної медичної допомоги при кровотечах, препарати для лікування дихальних розладів новонароджених, лікарські засоби для забезпечення лікування хворих з інфарктом міокарда, лікарські засоби для забезпечення лікування хворих із гострим мозковим інсультом та інші.

"ЄБА закликає Кабмін, МОЗ та НСЗУ розглянути це важливе питання і забезпечити ухвалення необхідних змін швидше. Закликаємо не допустити проблем із забезпеченням громадян України у 2021 році відповідною безкоштовною медичною допомогою, яку гарантує держава відповідно до законодавства", - наголошують у ЄБА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА