18:30 29.01.2021

Російська вакцина від COVID-19 не може бути зареєстрована в екстреному режимі на відміну від вакцин, схвалених у країнах із жорстким регулюванням - Радуцький

2 хв читати
Російська вакцина від COVID-19 не може бути зареєстрована в екстреному режимі на відміну від вакцин, схвалених у країнах із жорстким регулюванням - Радуцький

Російська вакцина від COVID-19 не може бути зареєстрована в Україні в екстреному режимі, який передбачається для вакцин, схвалених у країнах із жорстким регулюванням, повідомив голова парламентського комітету здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

Коментуючи агентству "Інтерфакс-Україна" ухвалені в п'ятницю зміни до закону України "Про лікарські засоби" щодо державної реєстрації лікарських засобів під зобов'язання (законопроект №4613), Радуцький зазначив, що цей законопроект упроваджує заборону на використання екстреного режиму застосування для вакцин, розроблених у Російській Федерації.

"Це вже другий запобіжник, завдяки якому в Україну зможе потрапити тільки спавді якісна і перевірена продукція світових виробників", - сказав він.

При цьому Радуцький нагадав, що раніше Верховна Рада ухвалила закон, який дає змогу скоротити процедуру реєстрації вакцини від СOVID-19 до п'яти днів за умови, якщо вона схвалена регуляторами країн із жорсткою регуляторною політикою.

"Росія до цих країн не належить", - сказав він.

Водночас Радуцький зазначив, що "є декілька шляхів, як цю заборону можна обійти". Зокрема, одним із таких шляхів є схвалення російської вакцини однією з європейських країн.

"Якщо одна з європейських країн, лояльних до РФ, схвалить російську вакцину, то теоретично російська вакцина зможе пройти прискорену процедуру реєстрації на території України", - сказав він.

Радуцький вважає, що Україна має ухвалити політичне рішення про недопуск російської вакцини.

"На мою думку, наша країна має ухвалити політичне рішення про внесення російської вакцини до санаційного переліку. Ухвалення такого рішення в межах повноважень РНБО", - наголосив він.

Як повідомлялося, Верховна Рада в п'ятницю ухвалила законопроект №4613 про реєстрацію вакцин від COVID-19 до завершення клінічних досліджень за дотримання певних умов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА