13:39 01.02.2021

Програма медичних гарантій 2021 р. передбачає 35 пакетів медпослуг - НСЗУ

2 хв читати
Програма медичних гарантій 2021 р. передбачає 35 пакетів медпослуг - НСЗУ

Програма медичних гарантій (ПМГ), яка почне діяти з 1 квітня 2021 року, передбачає 35 пакетів медпослуг, з них два нові та п'ять виокремлених з наявних, повідомила Національна служба здоров'я (НСЗУ) у Facebook.

Згідно з повідомленням, з квітня НСЗУ пропонує впровадити пакет послуг для лікування туберкульозу на первинці, а з липня - мобільні психіатричні команди, які зможуть надавати допомогу пацієнту вдома. Окремими пакетами будуть ведення вагітності в амбулаторних умовах і стоматологічна допомога дорослим і дітям.

"Серед нових пакетів також лікування пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями; готовність до реагування на інфекційні захворювання та епідемії. А з 1 липня НСЗУ за окремим пакетом буде закуповувати послуги лікування методом перитонеального діалізу", - додали в НСЗУ.

Окрім цього, ПМГ 2021 року залишає пріоритетні напрями. Тобто до медзакладів, що надають пріоритетні послуги, НСЗУ висуває підвищені вимоги та оплачує їх за вищим тарифом. Зокрема, пролікований випадок за надання допомоги новонародженому вагою до 1500 г сягне 135 тис. грн, а тариф на пологи зросте з 8 до 10 тис. грн.

Тариф для лікування гострого мозкового інсульту та гострого інфаркту міокарда залежатиме від наданої допомоги. Для лікування інсульту в разі проведення лікувальних ендоваскулярних втручань він становитиме 99 тис. грн, вартість лікування інсульту з використанням тромболітичної терапії - 42 тис. грн, Для лікування інфаркту в разі проведення стентування тариф становитиме 32 тис. грн, при цьому стенти й надалі закуповуватимуться централізовано.

Крім того, у 2021 році планується впровадити такий тип тарифу, як ставка за результатами виконання договору для постачальників первинної та екстреної медичної допомоги.

"Заклади первинки зможуть отримати доплату за досягнення необхідного рівня вакцинації згідно з Національним календарем щеплень, зокрема вакцинації від кору. Центри екстреної медичної допомоги - за дотримання правильних маршрутів пацієнтів з підозрою на інфаркт та інсульт", - ідеться в повідомленні.

Окрім цього, в рамках ПМГ у 2021 році буде розширено перелік лікзасобів для реімбурсації. Найближчим часом розпочнеться реімбурсація лікзасобів із первинної та вторинної профілактики інфарктів та інсультів. З липня НСЗУ почне відшкодовувати вартість інсулінів, а з жовтня - ліків для лікування розладів психіки й поведінки, зокрема епілепсії. Рецепт на ці препарати буде електронним.

НСЗУ очікує найближчим часом винесення Міністерством охорони здоров'я на розгляд уряду Порядку реалізації програми медгарантій, для початку укладання договорів із постачальниками медпослуг.

Джерело: https://www.facebook.com/nszu.ukr

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА