17:35 01.02.2021

Зеленський: Поточного року потрібно повноцінно запустити новий корпус "Охматдиту"

2 хв читати
Зеленський: Поточного року потрібно повноцінно запустити новий корпус "Охматдиту"

Президент України Володимир Зеленський на зустрічі із заступником міністра охорони здоров'я Віктором Ляшком і генеральним директором Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" Володимиром Жовніром наголосив на необхідності повноцінного запуску нового корпусу лікарні в 2021 році.

Як повідомляє прес-служба глави держави, під час зустрічі Зеленському доповіли про реальний стан справ щодо укомплектування нового корпусу лікарні "Охматдит" новітнім обладнанням.

"Охматдит" – це заклад, який має визнання далеко за межами України. Це лідер дитячої медицини, у якому повинні впроваджуватися найкращі новітні практики для лікування дітей. Ми розуміємо, що корпуси лікарні не відповідають сучасним будівельним нормам, а стан деяких відділень близький до аварійного. Наше завдання в цьому році – повноцінно запустити новозбудований корпус лікарні та зробити новий проект подальшого функціонування Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" як єдиного медичного простору, у якому надається медична допомога як вагітним, так і дітям", - наголосив президент.

Зеленський зазначив, що Міністерство охорони здоров'я вже до кінця першого кварталу 2021 року має представити йому на розгляд обґрунтування кількості закладів, які за своєю функціональністю відповідатимуть "Охматдиту" і входитимуть до мережі міжрегіональних дитячих лікувально-діагностичних центрів із багатофункціональною інфраструктурою.

На зустрічі також було порушено питання дефіциту і розпорошеності високопрофесійних кадрів, що перешкоджає отриманню необхідної медичної допомоги за принципом "замкненого циклу", на чинних планувальних рішеннях, які не дають змоги побудувати безпечний внутрішньолікарняний маршрут пацієнта.

Крім цього, обговорювали проблему недостатнього технологічного забезпечення обласних дитячих лікарень і відставання в розвитку технологій, через що лише 14% дитячих лікарень виконують більше ніж 50% операцій високої складності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА